4 proc. na Koncie Oszczędnościowym w Banku Pekao

Bank Pekao S.A. kontynuuje proces uatrakcyjniania oferty depozytowej dla klientów indywidualnych. Od 20 maja br. wzrosło z 3,5 proc. do 4 proc. promocyjne oprocentowanie na Kontach Oszczędnościowych dla nowych klientów. 4 proc. będzie naliczane aż przez 6 miesięcy od otwarcia Konta Oszczędnościowego.

Jest to kolejna zmiana w ofercie depozytowej Pekao. Z podwyższonego oprocentowania na Koncie Oszczędnościowym skorzystają nowi klienci Banku Pekao, którzy mogą ulokować na takim koncie z atrakcyjnym oprocentowaniem nawet do 400 tys. zł. Bank podjął również decyzję o podwyższeniu od 20 maja oprocentowania do 4 proc. na wszystkich kontach oszczędnościowych otwartych przez nowych klientów, którzy przystąpili do poprzedniej promocji na 3,5 proc. w okresie od 28 kwietnia do 19 maja włącznie.

– Po serii ostatnich podwyżek oprocentowania, dotyczących głównie lokat terminowych dla naszych klientów, tym razem podjęliśmy decyzję o zwiększeniu atrakcyjności oferty depozytowej dla całkowicie nowych klientów, którzy dopiero rozpoczynają współpracę z naszym bankiem. Sztandarową ofertą Banku Pekao dla nowych klientów są Konta Oszczędnościowe, na których oferujemy atrakcyjne oprocentowanie 4 proc. w skali roku na 6 miesięcy, nawet do 400 tys. zł. Co więcej przelewy z Kont Oszczędnościowych w Pekao są bezpłatne bez limitu w aplikacji PeoPay, co w połączeniu z 4 proc. na 6 miesięcy mocno nas wyróżnia na rynku – podkreśla Remigiusz Hołdys, dyrektor Departamentu Bankowości Codziennej i Produktów Oszczędnościowych w Banku Pekao S.A.

Z oferty można skorzystać w bardzo prosty i szybki sposób otwierając konto  online lub w oddziałach Banku Pekao w całej Polsce. Otwarcie konta na selfie jest tym prostsze, że wystarczy ściągnąć na komórkę aplikację PeoPay i od razu założyć bezpłatne Konto Przekorzystne wraz z Kontem Oszczędnościowym. . Dodatkowo  nowy klient może zyskać oprócz 4 proc. na Koncie Oszczędnościowym także 200 zł za otwarcie Konta Przekorzystnego online w trwającej do 30 czerwca promocji „Otwórz Konto na selfie i otrzymaj nagrodę 200 zł”.

Poniżej przedstawiamy szczegóły nowej oferty. Oprocentowanie jest podane w skali roku.

Produkt Oprocentowanie
Konta Oszczędnościowe – promocja  dostępna od 20 maja do 31 lipca br. w bankowości mobilnej PeoPay, internetowej Pekao24 oraz w oddziałach. Oferta dla nowych klientów. ü 4,0% na 6 miesięcy do 400 tys. zł na Koncie Oszczędnościowym Premium

ü 4,0% na 6 miesięcy do 100 tys. zł na Koncie Oszczędnościowym

ŹRÓDŁOBank Pekao S.A.