Aplikacja ING Lease Now dostępna na platformie Shoper

Spółka ING Lease (Polska) nawiązała współpracę z firmą Shoper S.A. dostarczającą sprzedawcom działającym w branży e-commerce gotowe oprogramowanie dla sklepów internetowych. Shoper to platforma e-commerce obsługująca sklepy internetowe w systemie abonamentowym. Oferuje narzędzia potrzebne do rozpoczęcia i rozwoju sprzedaży internetowej, w tym również usługi dodatkowe, jak np. płatności internetowe czy usługi logistyczne. Dzięki nawiązanej współpracy aplikacja ING Lease Now będzie dostępna na platformie Shoper jako jeden z komponentów do wyboru.

Aplikacja ING Lease Now dedykowana jest producentom, dystrybutorom i sprzedawcom maszyn, urządzeń i wyposażenia (w tym sprzętu IT). Jej użytkownicy mogą  oferować leasing swoim klientom bezpośrednio w sklepie internetowym. Zakres finansowania obejmuje maszyny i urządzenia o wartości od 5.000 do 500.000 PLN,  w tym do 180.000 PLN w pełni online bez dokumentów finansowych. Dla leasingobiorców ING Lease Now jest metodą płatności – szybką i nieangażującą, a na leasing można zdecydować się o dowolnej porze 24/7. Cały proces jest  intuicyjny, a podpisanie umowy leasingu może odbyć się w formie elektronicznej za pomocą podpisu kwalifikowanego.

– Cyfrowy świat wkracza bardzo mocno do codziennego życia przedsiębiorców, sprzedawców oraz zmienia nawyki zakupowe. Rynek e-commerce rośnie w siłę, a jednocześnie rosną oczekiwania przedsiębiorców wobec instytucji finansowych, aby dopasowywać się do zmian i oferować rozwiązania dostępne online. Odpowiedzią ING Lease na te potrzeby jest właśnie aplikacja ING Lease Now w Shoper App Store. Rachunek korzyści jest prosty – partnerzy oferując leasing na swoje produkty zwiększają swoje możliwości sprzedażowe, a ich Klienci zyskują dodatkową, wygodną i prostą formę płatności leasingiem. Nawiązanie współpracy z firmą Shoper to kolejny krok w zwiększaniu dostępności ING Lease Now. Bardzo się cieszymy, że będziemy dostępni dla użytkowników najpopularniejszej platformy tego typu na polskim rynku i mamy nadzieję, że chętnie będą korzystać z naszej aplikacji – mówi Michał Męclewski, Dyrektor Departamentu Rozwoju Produktów i Sprzedaży Zdalnej w ING Lease (Polska).

– Sklepy internetowe oferujące asortyment dla przedsiębiorców mają ogromny potencjał rozwojowy – zwłaszcza teraz, gdy firmy chcą kupować online w tak wygodny i transparentny sposób, jak to robią konsumenci. Dlatego rozwiązania leasingu online są nie tylko przez nich poszukiwane, ale też stanowią bardzo atrakcyjny instrument wsparcia sprzedaży dla sklepów internetowych prowadzonych na platformie Shoper. Klienci biznesowi to rosnącą grupa klientów w e-commerce i właśnie aby wesprzeć ten rozwój, wdrażamy kolejne rozwiązanie ułatwiające prowadzenie biznesu zarówno dla sprzedającego w sieci, jak i kupującego klienta firmowego. Aplikacja ING Lease Now dostępna w Shoper App Store to wygodne i innowacyjne narzędzie, które łączy potrzeby obu stron transakcji w możliwie najlepszy “fintechowy” sposób – Łukasz Piechowiak, Head of Financial Services w Shoper.

Jak skorzystać z aplikacji ING Lease Now na platformie Shoper?

• W panelu administratora swojego sklepu Shoper należy wejść w zakładkę „Dodatki i integracje”, następnie przejść do zakładki „Aplikacje” i zainstalować ING Lease Now.
  • Następnym krokiem jest konfiguracja aplikacji oraz założenie bezpłatnego konta Partnera na stronie ING Lease Now.
  • Po zakończeniu formalności Portal Partnera zostaje aktywowany, a narzędzie płatność leasingiem online zostanie udostępnione klientom.

Działanie aplikacji Lease Now dla klienta sklepu internetowego:

• Klient klika przycisk Weź w leasing z ING na stronie internetowej.
  • Następnie wybiera parametry leasingu i wypełnia krótki wniosek.
  • Klient podpisuje umowę, logując się do bankowości internetowej lub za pomocą podpisu kwalifikowanego.
  • Odbiera przedmiot zamówienia. ING Lease (Polska) zajmuje się wszystkimi formalnościami, a sprzedawca otrzymuje zapłatę za przedmiot.

Więcej informacji o platformie Shoper znajduje się na stronie www.shoper.pl.

Jak działa aplikacja ING Lease Now oraz co zrobić, aby móc oferować swój asortyment w leasingu ING, znajduje się na stronie www.leasenow.pl.

ŹRÓDŁOING Bank Śląski