Bank BNP Paribas wprowadza kredyty ze stałym oprocentowaniem dla mikro firm i rolników

Od 2 czerwca 2022 r. bank rozszerza ofertę skierowaną do mikroprzedsiębiorstw i rolników o kredyty oprocentowane w oparciu o stałą stopę procentową. Od teraz Klient ma możliwość wyboru czy chce skorzystać z produktów kredytowych Biznes Lider lub Agro Rzeczówka Light ze zmiennym, czy stałym oprocentowaniem.

Decyzję odnośnie stałej lub zmiennej stopy procentowej mikroprzedsiębiorcy oraz rolnicy mogą podjąć decydując się na jeden z dwóch kredytów:

Biznes Lider, czyli kredyt gotówkowy bez zabezpieczeń, nieodnawialny dla Klientów prowadzących działalność na uproszczonej lub pełnej rachunkowości, przeznaczony na finansowanie konkretnych potrzeb w ramach bieżącej działalności oraz refinansowanie kredytów w innych bankach. Udzielany aż do 84 miesięcy, do kwoty maksymalnie 250 000 PLN. W ofercie istnieje również możliwość dodania gwarancji BGK.

Agro Rzeczówka Light to kredyt obrotowy, który może być przeznaczony na finansowanie bieżących potrzeb gospodarstwa rolnego w tym zakup rzeczowych środków do produkcji rolnej, rozliczenia pieniężne z kontrahentami, ale również na zakup i montaż instalacji fotowoltaicznej. Udzielany jest bez zabezpieczeń rzeczowych na maksymalnie 84 miesiące, w kwocie do 200 000 PLN.

Coraz więcej Klientów banku rozważa kredyty ze stałym oprocentowaniem, takie rozwiązanie pozwala ograniczyć ryzyko związane ze zmiennością wskaźnika referencyjnego WIBOR. Wybór kredytu z oprocentowaniem stałym to gwarancja, że wysokość oprocentowania nie zmieni się przez cały okres kredytowania. To ważne zapewnienie dla kolejnej grupy Klientów, tym razem dla mikro firm i rolników – mówi Maciej Wójcik, Tribe Lider, zarządzający obszarem Przedsiębiorcy i Rolnicy.

Dodatkowo istnieje możliwość obniżenia oprocentowania przy skorzystaniu z ubezpieczenia spłaty kredytu oferowanego przez Bank we współpracy z TUnŻ Cardif Polska.

Stawka oprocentowania w oparciu o stałą stopę procentową obowiązująca w dniu 2 czerwca 2022 r. to:

– dla kredytów z ubezpieczeniem – 8,20%

– dla kredytów z gwarancją BGK – 8,90% (oferta tylko dla mikroprzedsiębiorstw)

– dla kredytów bez ubezpieczenia – 9,90%

ŹRÓDŁOBNP Paribas Bank Polska