Bank Pekao partnerem zbiórki charytatywnej „Pucha dla Malucha”

Do końca sierpnia trwa akcja charytatywna „Pucha dla Malucha”, której celem jest zebranie pieniędzy dla dzieci poszkodowanych w wypadkach komunikacyjnych. Inicjatywa stanowi część Wielkiej Wyprawy Maluchów dla Dzieci, podczas której kilka pokoleń polskich mistrzów kierownicy podróżowało Maluchami po Europie. Bank Pekao jest jednym z partnerów tego wydarzenia.

Celem Wielkiej Wyprawy Maluchów dla Dzieci, i powiązanej z tym akcji „Pucha dla Malucha”, jest zebranie kwoty miliona euro, która zostanie przeznaczona nie tylko na pomoc najmłodszym, ale także na edukację i zapobieganie tragediom na drogach. Od początku trwania rajdu zebrano już 2,7 mln zł, zaś do osiągnięcia zamierzonego celu brakuje jeszcze ponad 1,5 mln zł. Akcję można wesprzeć na dwa sposoby – wpłacając symboliczną kwotę do wirtualnej puszki, co można uczynić do końca lipca, bądź biorąc udział w licytacji przedmiotów do końca sierpnia.

Wielka Wyprawa Maluchów dla Dzieci to inicjatywa, podczas której mistrzowie polskiej kierownicy podróżowali Maluchami (Fiatem 126p) po Europie aż do Monte Cassino. Podróż trwała od 5 do 12 lipca, a trasa liczyła 3200 km i prowadziła przez osiem krajów – Polskę, Słowację, Węgry, Rumunię, Bośnię i Hercegowinę, Serbię, Chorwację i Włochy. W tegorocznej wyprawie udział wzięły legendy motosportu – Longin Bielak, Sobiesław Zasada, Maciej Wisławski, Rafał Sonik, Kajetan Kajetanowicz oraz Bartosz Ostałowski – a także podróżnik i działacz społeczny Jan Mela oraz Sebastian Karpiel-Bułecka, lider zespołu Zakopower.

Wirtualna zbiórka „Pucha dla Malucha” dostępna jest na stronie: [Pucha dla Malucha] Bank Pekao SA | Skarbonka na

ŹRÓDŁOBank Pekao S.A.