„BIZNES, KTÓRY ZMIENIA ŚWIAT” – KONFERENCJA CSR Z UDZIAŁEM BANKU BGŻ BNP PARIBAS

Bank BGŻ BNP Paribas włączył się aktywnie w organizację międzynarodowej konferencji CSR „Biznes, który zmienia świat”. Wydarzenie odbyło się 20-21 października br.

– Wspólnie z BNP Foundation zaprosiliśmy prof. Jean-Pierre Gattuso z Uniwersytetu Paryskiego, który prowadzi eksperymentalne badania nad wpływem emisji CO2 na zakwaszenie oceanów. Była to okazja do zainicjowania tego tematu i zaproszenia do śledzenia dyskusji związanej z emisją CO2 podczas grudniowego szczytu klimatycznego w Paryżu COP21 – powiedziała Małgorzata Zdzienicka – Grabarz, dyrektor Biura Społecznej Odpowiedzialności Biznesu w Banku BGŻ BNP Paribas. Grupa BNP Paribas jest partnerem tego wydarzenia – dodała M. Zdzienicka -Grabarz.

Konferencja „Biznes, który zmienia świat” była okazją do uczczenia 15-lecia Forum Odpowiedzialnego Biznesu, które działają na rzecz zrównoważonego rozwoju. Bank BGŻ BNP Paribas jest partnerem strategicznym Forum Odpowiedzialnego Biznesu.

źródło: Bank BGŻ BNP Paribas