Deutsche Bank uznany najlepszym bankiem transakcyjnym w Europie przez magazyn The Banker

Deutsche Bank został laureatem dorocznych nagród magazynu The Banker uzyskując między innymi niezwykle prestiżowy tytuł: “Najlepszego banku transakcyjnego w Europie”.

Nagroda uznaje aktywną postawę Deutsche Bank wobec Klientów korporacyjnych globalnej bankowości transakcyjnej poprzez oferowanie produktów i usług dostosowanych do konkretnych potrzeb poszczególnych segmentów, a także odzwierciedlających zmiany zachodzące na rynku.

Ponadto Deutsche Bank został doceniony za inwestycje w innowacyjne platformy informatyczne dedykowane Klientom w tym za Strategię 2020, która zakłada inwestycję ponad 1 mld euro w systemy w ramach globalnej bankowości transakcyjnej.

Werner Steinmueller, szef Globalnej Bankowości Transakcyjnej (GTB) Deutsche Bank, powiedział: Ta nagroda potwierdza siłę naszych usług transakcyjnych w Europie. W środowisku business-to-business, indywidualne podejście zawsze będzie kluczowym czynnikiem, więc nagroda odzwierciedla również profesjonalizm naszego zespołu. Nasza strategia do 2020 r. zakłada rozwój segmentu GTB – tytuł: “Najlepszy bank transakcyjny w Europie” udowadnia, że idziemy we właściwym kierunku.

Magdalena Rogalska, Członek Zarządu Deutsche Bank Polska, odpowiedzialna za obszar Bankowości Transakcyjnej dla Korporacji i Instytucji Finansowych, powiedziała: Nagroda przyznana Deutsche Bank jako najlepszemu bankowi transakcyjnemu w Europie jest wyróżnieniem dla zespołów oferujących usługi Klientom korporacyjnym lokalnie, w tym także w Polsce. Cieszymy się, że nasze wysiłki w obszarze dostarczania korporacjom i Klientom instytucjonalnym optymalnych rozwiązań w zakresie bankowości transakcyjnej zostały docenione.

Niniejszy materiał, wraz z informacjami w nim zawartymi, nie stanowi porady inwestycyjnej i nie jest ofertą w rozumieniu kodeksu cywilnego. Zawiera on jedynie ogólne informacje na temat opisywanego produktu. Dokument ten jest przygotowany ze względów informacyjnych wyłącznie na potrzeby mediów. W celu otrzymania dalszych informacji prosimy o kontakt z Deutsche Bank Polska S.A.

źródło: Deutsche Bank