DZIEŃ DOBRY – lokata dla nowych klientów PlusBanku

PLUS BANK S.A. systematycznie rozwija ofertę produktów depozytowych, dzięki czemu zajmują one czołowe miejsca w publikowanych rankingach. W związku z dynamicznie rosnącym zainteresowaniem, również ze strony nowych klientów, PlusBank postanowił dla tych ostatnich, wprowadzić na warunkach promocji sześciomiesięczną Lokatę DZIEŃ DOBRY.

Lokata DZIEŃ DOBRY zapewnia zysk na średnim poziomie 2,75% w skali roku*. Dedykowana jest nowym klientom oraz tym, którzy ostatni raz deponowali środki w PlusBanku przynajmniej 6 miesięcy temu. Pozwala korzystnie ulokować środki już od 1 000 zł. Lokata DZIEŃ DOBRY w PlusBanku to produkt z oprocentowaniem naliczanym progresywnie od nadwyżki środków. Zatem nadwyżka kwot ponad ustalone progi, oprocentowana jest według wyższej stopy procentowej, która wynosi nawet 5,15% w skali roku**. Maksymalna kwota to 25 000 zł. Jednorazowo można założyć 2 Lokaty DZIEŃ DOBRY o jednostkowej wartości maksymalnej 25 000 zł, czyli na doskonałych warunkach można ulokować do 50 000 zł. Podobnie jak w wielu bankach, aby skorzystać z oferty należy założyć konto osobiste.

Lokata DZIEŃ DOBRY dostępna jest w Oddziałach PlusBanku oraz Centrum Obsługi Klienta pod nr: 801 44 55 66 lub (61) 8 461 461. W przypadku wyboru telefonicznej formy założenia depozytu, nie potrzeba dodatkowej wizyty w Oddziale, czy podpisywania dokumentów dostarczonych przez kuriera. Lokata DZIEŃ DOBRY to minimum formalności.

Lokata DZIEŃ DOBRY to wiele korzyści:

• wysokie oprocentowanie – aż do 5,15% w skali roku,
  • krótki okres deponowania – 6 miesięcy,
  • elastyczny przedział kwoty na Lokacie: od 1 000 do 25 000 zł,
  • możliwość równoczesnego założenia 2 Lokat DZIEŃ DOBRY przez tego samego klienta,
  • pewny zysk – stałe oprocentowanie Lokaty,
  • możliwość automatycznego odnowienia Lokaty,
  • odsetki naliczone po okresie deponowana są automatycznie przekazywane na konto Plus

* średnie oprocentowanie lokaty dla kwoty 25 000 zł,
** wartość oprocentowania nadwyżki środków powyżej 22 000 zł do 25 000 zł.

Promocja obowiązuje do 31 grudnia 2015 r.

źródło: Plus Bank