Idea Bank zdobywcą dwóch nagród w konkursie Edison Awards

Idea Bank zajął dwa miejsca na podium w amerykańskim konkursie Edison Awards 2015. Idea Cloud, czyli bankowość w chmurze, otrzymała srebro, zaś Idea Hub, nowatorska placówka bankowa, zasłużyła na brąz w konkursie, w którym jury stanowią profesjonaliści z całego świata.

W konkursie Edison Awards już od 28 lat honorowane są najbardziej rewolucyjne produkty i usługi w skali globalnej, mogące wywrzeć znaczący, a zarazem pozytywny wpływ na rozwój określonych branż. Nazwa konkursu pochodzi od nazwiska Thomasa Edisona – jednego z najbardziej znanych i pomysłowych wynalazców na świecie – i taka jest także idea konkursu, którego celem jest uhonorowanie rozwiązań najbardziej innowacyjnych, które mają szanse na zrewolucjonizowanie działania poszczególnych branż.

Zwycięzców w konkursie imienia Edisona wybiera ponad 3 tys. ekspertów, w tym laureaci ubiegłych edycji konkursu, przedstawiciele świata naukowego i liderzy w zakresie rozwoju produktów w danych branżach. Przy ocenie każdego projektu pod uwagę bierze się ogólną koncepcję, wartość dla klienta, dostępność innowacji oraz jej wpływ na otoczenie rynkowe.

To dla nas ogromny zaszczyt. Przede wszystkim dlatego, że zostaliśmy docenieni przez szerokie grono międzynarodowych ekspertów, ale także ze względu na fakt, że konkurs nosi nazwisko Thomasa Edisona – mówi Sławomir Gąsiorowski, p.o. dyrektora marketingu Idea Banku. – Zdobycie dwóch nagród w konkursie jego imienia potwierdza, że potrafimy wnieść do bankowości, i to na poziomie międzynarodowym, nowe pomysły i idee, które mogą zmienić oblicze branży. Tak, jak szereg wynalazków Edisona, które  zmieniły ówczesną gospodarkę – dodaje.

Idea Cloud, która zdobyła srebrną nagrodę, i Idea Hub, uhonorowany brązem, rywalizowały z innymi projektami z branży bankowej. Przypomnijmy, że Idea Cloud to nie tylko bankowość w chmurze, ale także platforma do kompleksowego zarządzania firmą, integrująca w jednym miejscu wszystkie biznesowe procesy. Zaś Idea Hub to placówka, w której przedsiębiorcy mogą za darmo popracować, zarezerwować salkę konferencyjną, napić się kawy czy przeczytać biznesową prasę.

Wręczenie nagród odbyło się podczas uroczystej gali, która miała miejsce 23 kwietnia br. w Nowym Jorku.

źródło: Idea Bank