Karta jasnych zasad – Citi Simplicity

Citi Handlowy wprowadza nową Kartę Kredytową Citi Simplicity. Jasne zasady, przejrzystość oferty i prostota produktu to elementy, które wyróżniać mają nowy produkt na rynku. Citi Simplicity to dopełnienie przebudowywanej oferty kart kredytowych Citi Handlowy. Po tym jak bank wprowadził własną kartę dla podróżujących – Kartę Kredytową Citibank PremierMiles oraz zrewidował ofertę produktów z programem lojalnościowym, wprowadza produkt dla klientów poszukujących prostych rozwiązań finansowych.

Obok klientów, którzy za specjalne przywileje i wysoki status są gotowi zapłacić, mamy też klientów, którzy traktują kartę kredytową jako typowy produkt kredytowy. Poszukują produktu o prostych i przejrzystych zasadach funkcjonowania. Nasza nowa Karta Kredytowa Citi Simplicity wpisuje się w tak sprecyzowane oczekiwania. Jak wynika z badań BIK i Fundacji Kronenberga przy Citi Handlowy, kartę kredytową posiada nieco mniej niż 40 proc. Polaków. Przy czym co trzeci badany rezygnuje z karty, bo boi się ukrytych kosztów (33 proc.) i wysokiego oprocentowania (31 proc.), tłumaczy Anshul Sabherwal, Szef Pionu Niezabezpieczonych Produktów Kredytowych.

Karta Kredytowa Citi Simplicity to karta jasnych zasad bez gwiazdek i ukrytych kosztów. Posiadacze Karty Kredytowej Citi Simplicity zwolnieni są po pierwsze – z opłaty rocznej za użytkowanie karty, niezależnie od wysokości miesięcznych wydatków za użytkowanie karty. Po drugie – nie ponoszą też opłat ze monity listowne ani telefoniczne, wysyłane klientom w sytuacji, gdy ci zalegają z uregulowaniem płatności. I po trzecie posiadacze Karty Kredytowej Citi Simplicity mają możliwość monitorowania aktywności na karcie kredytowej dzięki powiadomieniom przez SMS lub email, czyli CitiAlerts. Przy czym najważniejsze – usługa ta także dostępna jest dla nich bezpłatnie.

Karta Kredytowa Citi Simplicity to dobra propozycja dla tych, którzy poszukują typowego produktu kredytowego, ale też tych, którzy chcą przenieść swoje zadłużenie z innego banku. W ramach oferty specjalnej Karta Kredytowa Citi Simplicity daje możliwość spłaty zadłużenia bez żadnych odsetek przez pierwsze 6 miesięcy.

Posiadacze Karty Kredytowej Citi Simplicity mogą przy tym oszczędzać z największym w Polsce Programem Rabatowym dla Kart Płatniczych i uzyskiwać zniżki na zakupy w niemal 4800 punktów usługowo-handlowych w całej Polsce. Wszystkie oferty rabatowe dostępne pod adresem www.citirabaty.pl.

Karta Kredytowa Citi Simplicity wyposażona jest w chip i pasek magnetyczny. Maksymalny dostępny limit kredytowy na karcie wynosi 100 000 zł.

Wysokość oprocentowania stanowi czterokrotność stopy lombardowej Narodowego Banku Polskiego i jest zmienna, co znaczy że rośnie i spada w ślad za wysokością stopy.

Szczegółowe informacje na temat Karty Kredytowej Citi Simplicity można znaleźć na www.citihandlowy.pl

źródło:City Handlowy