Karty Banku Pekao to dobry pomysł na wakacje

Karta Kredytowa z Żubrem oraz wielowalutowa karta rewolucyjna do Konta Przekorzystnego w Banku Pekao S.A. idealnie sprawdzą się  podczas wakacyjnych podróży. Klienci mogą zyskać dostęp m.in. do pakietów ubezpieczeń, zniżek za przejazdy autostradami, niskich kursów walut i bezpłatnych wypłat z bankomatów za granicą.

Karta Kredytowa z Żubrem to pierwsza na rynku karta kredytowa z pakietami korzyści do wyboru przez klienta w trzech wariantach: Standard, Złoty i Platynowy. W pakiecie standardowym karta jest bezwarunkowo bezpłatna, ponadto we wszystkich pakietach jest możliwość spłaty w ratach 0 proc.

Jeśli za wydatki wakacyjne klient zapłaci kartą przez internet zyskuje 2 proc. zwrotu. W pakiecie Platynowym do klienta wróci dodatkowo 5 proc. za płatności za przejazdy autostradami w Polsce i za granicą. Jest to jedyna tego typu oferta w Polsce.

Posiadacze karty z wariantem Złotym i Platynowym otrzymują pakiet ubezpieczeń podczas podróży zagranicznych oraz podróży w ramach zorganizowanego wypoczynku w Polsce, przygotowany we współpracy z PZU.

W przypadku opóźnienia lotu o minimum godzinę posiadacze pakietu Złotego lub Platynowego mogą bezpłatnie skorzystać z saloniku lotniskowego. Usługa dostępna jest dla właściciela karty oraz do czterech osób towarzyszących. Dzięki temu oczekiwanie na lot możemy spędzić w komfortowych warunkach.

Karta Kredytowa z Żubrem elastycznie dostosowuje się do potrzeb klienta, zmiana pakietu na wyższy następuje od razu. Dzięki temu np. jeśli planujemy wyjazd wakacyjny i potrzebujemy ubezpieczenie w podróży lub dostęp do saloników na lotniskach, możemy przed samym wyjazdem uruchomić wyższy pakiet.

Karta w pakiecie Standard jest bezwarunkowo bezpłatna. W pakiecie Złotym i Platynowym opłaty wynoszą odpowiednio 19 zł i 39 zł za miesiąc, ale można ich uniknąć aktywnie korzystając z karty.

Jeśli  klient nie posiada w Pekao karty kredytowej może skorzystać z ubezpieczenia podróżnego dostępnego w bankowości internetowej oraz aplikacji mobilnej. Oferta obejmuje m.in. ubezpieczenie kosztów leczenia i assistance, NNW, OC w życiu prywatnym. Można rozszerzyć ochronę o ubezpieczenie bagażu, assistance komunikacyjne, Pakiet Sport, bądź dokupić ubezpieczenie na wypadek rezygnacji albo skrócenia zorganizowanej imprezy turystycznej. Jeśli podróż zagraniczna trwa do 30 dni, PZU zapewnia ochronę na wypadek nagłego zachorowania na COVID-19.

Rewolucyjna karta debetowa do Konta Przekorzystnego to kolejna propozycja Banku Pekao na wakacje. Sprawdzi się podczas podróży krajowych i zagranicznych.

Płatności kartą Rewolucyjną za granicą są przeliczane po kursie Mastercard lub Visa.  Bank nie pobiera żadnych prowizji za przewalutowanie Dzięki temu klient płacąc kartą Rewolucyjną ma gwarancję niskich kursów.

Karta jest wielowalutowa, więc klient może podpiąć kartę pod konto walutowe i płacić bezpośrednio z tego rachunku bez przewalutowania. Wystarczy, by klient zapewnił wcześniej środki na takim koncie – np. poprzez kantor walutowy w Pekao24. Do wyboru  są cztery waluty: euro, dolary, franki szwajcarskie i funty.

Karta rewolucyjna do Konta Przekorzystnego może być bezpłatna. Wystarczy by w poprzednim miesiącu wpłynęło na konto jednorazowo minimum 500 zł oraz została dokonana jedna płatność kartą. Dzięki temu w następnym miesiącu klient nie zapłaci za obsługę karty; za dwie pierwsze wypłaty z obcych bankomatów w Polsce oraz wszystkie wypłaty z bankomatów za granicą.

Płatności kartą (kartą kredytową lub debetową) pozwalają na skorzystanie z usługi chargeback, czyli zwrotu środków za transakcję kartą w przypadku, gdy dostawca nie wywiązał się należycie (w całości lub w części) z realizacji operacji opłaconej kartą.

Więcej na temat Karty Kredytowej z Żubrem

Więcej na temat Karty rewolucyjnej