Letnia odsłona kredytu hipotecznego w Banku Zachodnim WBK

Dla wszystkich szykujących się do zakupu nowego mieszkania, Bank Zachodni WBK przygotował wakacyjną promocję. Kredyt Mieszkaniowy w Letniej Odsłonie to podwójne korzyści – kredytobiorcy nie płacą prowizji za udzielenie kredytu oraz otrzymują preferencyjną stawkę marży. Promocja trwa do 31 sierpnia.

– Zazwyczaj poszukując najkorzystniejszego kredytu hipotecznego zastanawiamy się, czy wybrać ten z prowizją i niższą marżą, czy lepiej będzie nie płacić prowizji, ale zaakceptować wyższą marżę. Pomagamy rozwiązać ten dylemat. W naszej promocji Kredyt Mieszkaniowy w Letniej Odsłonie nie ma prowizji, a marża uzależniona jest od wysokości wkładu własnego i wynosi jedynie 1,79% lub 1,99%. To oczywiście oznacza niższe raty i łatwiejszy sposób finansowania nieruchomości – mówi Agnieszka Nachyła z Banku Zachodniego WBK.

Ile może wynieść RRSO?

Rzeczywista Roczna Stopa Oprocentowania (RRSO) dla kredytu zabezpieczonego hipoteką wynosi 4,12%, przy założeniu okresu kredytowania 290 miesięcy, całkowitej kwoty kredytu (bez kredytowanych kosztów)  272 644 zł, całkowitej kwoty do zapłaty 427 194,88 zł i oprocentowaniu zmiennym 4,69% w skali roku.

Proste zasady i prowizja 0%

Z promocji Kredyt Mieszkaniowy w Letniej Odsłonie mogą skorzystać wszystkie osoby, które posiadają lub otworzą konto osobiste w Banku Zachodnim WBK, na które wpływa wynagrodzenie, emerytura, renta lub dochody z innego tytułu w wysokości minimum 2 tys. zł miesięcznie. Wystarczy, że w okresie od 4 czerwca do 31 sierpnia złożą wniosek o określenie wstępnych warunków kredytu. Kwota kredytu powinna wynosić minimum 150 tys. zł (bez względu na cel kredytowania) i nie może przekraczać 80% wartości nieruchomości mającej stanowić zabezpieczenie. Dzięki temu, marża banku wyniesie 1,99%. Klienci, których kwota kredytu nie przekroczy 60% wartości nieruchomości, mogą liczyć na marżę w wysokości jedynie 1,79%. W obu przypadkach bank nie pobiera prowizji za udzielenie kredytu.

Po otrzymaniu wstępnych warunków kredytu, należy złożyć wniosek o udzielenie kredytu, który zostanie zweryfikowany i jeśli decyzja kredytowa będzie pozytywna, możemy zawrzeć umowę o kredyt ze zmiennym oprocentowaniem na promocyjnych warunkach.

Co zrobić, jeśli nie mam konta w BZ WBK?

Wystarczy złożyć wniosek o otworzenie konta osobistego w dowolnej placówce banku, przez internet lub telefonicznie przez infolinię. W ten sam sposób można uzyskać szczegółowe informacje o promocji Kredyt Mieszkaniowy w Letniej Odsłonie. Informacje są także dostępne we wszystkich firmach współpracujących z BZWBK, z którymi bank ma podpisane umowy o świadczenie usług pośrednictwa w zakresie kredytów hipotecznych.

Rzeczywista Roczna Stopa Oprocentowania (RRSO) dla kredytu mieszkaniowego, w Banku Zachodnim WBK S.A. (Bank), zabezpieczonego hipoteką wynosi 4,12%, przy następujących założeniach: okres kredytowania 290 miesięcy (jednorazowa wypłata kredytu), całkowita kwota kredytu (bez kredytowanych kosztów) 272 644 zł, całkowita kwota do zapłaty 427 194,88 zł, oprocentowanie zmienne 4,69% w skali roku, w tym: stopa referencyjna WIBOR 3M: 1,70% oraz marża 2,99 p.p. (wskazana marża jest podwyższona o 1,00 p.p. do czasu uprawomocnienia się wpisu hipoteki umownej przy założeniu, że nastąpi to w terminie 1 miesiąca od zawarcia umowy kredytu), całkowity koszt kredytu 154 550,88 zł (w tym: prowizja 0 zł, odsetki 142 343,94 zł, ubezpieczenie nieruchomości Locum Comfort (przy założeniu, że klient skorzysta z oferty przedstawionej w Banku) 11 687 zł za cały okres kredytowania – suma ubezpieczenia nieruchomości 519 420,11 zł, minimalny zakres ubezpieczenia obejmuje ryzyko pożaru i zalania, podatek od czynności cywilnoprawnych (PCC) 19 zł, opłata sądowa za ustanowienie hipoteki 200 zł – przy zabezpieczeniu na jednej  nieruchomości, opłata za wycenę nieruchomości zlecona za pośrednictwem Banku: 300,94 zł), usługi dodatkowe: opłata za prowadzenie konta osobistego/rachunku oszczędnościowo-rozliczeniowego dla Kredytobiorcy: 0 zł, 288 miesięcznych rat równych (bez okresu karencji w spłacie) w wysokości 1 430,69 zł, ostatnia rata 1 365,32zł, (wysokość raty w okresie stosowania podwyższonego oprocentowania 1 583,90 zł). Zmienne oprocentowanie niesie ze sobą ryzyko zmiany wysokości rat przewidzianych do spłaty, a tym samym wysokości kwoty zadłużenia. Kalkulacja została dokonana na dzień 29.05.2018r. na reprezentatywnym przykładzie.
Decyzja kredytowa uzależniona jest od wyniku indywidualnego badania zdolności kredytowej oraz oceny ryzyka kredytowego dokonanego przez Bank Zachodni WBK S.A. Produktem dostępnym w ramach promocji jest kredyt mieszkaniowy o zmiennym oprocentowaniu z wyłączeniem oferty kredytu mieszkaniowego przeznaczonego na zakup nieruchomości na rynku pierwotnym od developera lub spółdzielni mieszkaniowej finansowanej kredytem komercyjnym przez BZWBK S.A. Szczegóły oferty, informacje o opłatach, prowizjach, oprocentowaniu oraz regulamin promocji kredytu mieszkaniowego „Kredyt mieszkaniowy w letniej odsłonie”, trwającej do 31 sierpnia 2018r., której organizatorem jest Bank Zachodni WBK S.A. dostępne są w placówkach banku, na bzwbk.pl oraz pod numerem infolinii 1 9999 (opłata za połączenie zgodna z taryfą danego operatora).
Stan na 04.06.2018 r.
ŹRÓDŁOBank Zachodni WBK