Promocyjna oferta kredytu hipotecznego w Banku Pekao S.A.

Bank Pekao S.A. prezentuje ofertę kredytu hipotecznego z marżą od 1,84 proc., który można przeznaczyć m.in. na zakup domu, mieszkania czy działki budowlanej. Warunki cenowe obowiązują do 31 lipca 2024 roku.

Kredyt hipoteczny Banku Pekao jest wysoko oceniany w cyklicznie publikowanych zestawieniach – w ostatnim rankingu opracowanym przez Bankier.pl zajął on 2 miejsce1. Produkt można przeznaczyć na budowę domu jednorodzinnego lub letniskowego bądź zakup mieszkania, jego remont, jak również przekształcenie nieruchomości na cele mieszkaniowe i spłatę kredytu mieszkaniowego zaciągniętego w innym banku.

Klienci, którzy planują wydatki związane z tymi czynnościami mogą skorzystać z oferty obowiązującej do 31 lipca 2024 r. Kredyt hipoteczny z marżą od 1,84 proc. dostępny jest z oprocentowaniem zmiennym i okresowo stałym przez pierwszych 5 lat.

Produkt Pekao pozwala sfinansować do 90 proc. wartości lokalu mieszkalnego oraz rozłożyć spłatę zobowiązania na okres do 35 lat, przy wkładzie własnym wynoszącym 10 proc. Ponadto od 1 czerwca 2024 r. bank zmienił wymóg dotyczący wysokości miesięcznych wpływów na rachunek osobisty, z którego pobierana jest rata, z jej dwukrotności na stałą kwotę 3000 zł dla wszystkich umów kredytu, niezależnie od LTV, czyli stosunku kwoty kredytu do wartości zabezpieczenia hipotecznego.

Bank umożliwia także karencję w spłacie pierwszej raty kapitałowo-odsetkowej do 3 miesięcy od zawarcia umowy, a także zawieszenie tych rat do 6 miesięcy – przy czym jest to możliwe raz na 5 lat lub 2 razy w okresie spłaty kredytu.

Zainteresowani klienci mogą również skorzystać z rodzinnego kredytu mieszkaniowego, w przypadku którego nie muszą posiadać wkładu własnego. Gwarancja Banku Gospodarstwa Krajowego wynosi do 20 proc. wydatków przy maksymalnej kwocie 100 000 zł. Okres kredytowania wynosi od 15 do 20 lat, a jeśli w trakcie spłaty rodzina powiększy się o kolejne dziecko, część zobowiązania zostanie uregulowana. Rodzinny kredyt mieszkaniowy może być udzielony do 31 grudnia 2030 r.

Więcej informacji można znaleźć na stronie: Własne mieszkanie lub dom (kredyt hipoteczny) – Bank Pekao S.A.

ŹRÓDŁOBank Pekao