Revolut rusza z promocjami z okazji Black Friday, na początek 5% cashbacku w kartach kredytowych

• Revolut w ramach promocji z okazji Black Friday zaoferował 5% cashbacku w kartach kredytowych
  • Klienci banku mogą aplikować o limit w karcie kredytowej do 50 tys. złotych i korzystać z okresu bezodsetkowego do 62 dni (dla nowych klientów nawet do 3 miesięcy)
  • Revolut Money Report: 17% zapytanych Polaków wskazało, że jeśli znajdą dobrą okazję na Black Friday lub Cyber Monday, do zapłaty użyją karty kredytowej (kobiety 14%, mężczyźni 20%)

Revolut, globalna aplikacja finansowa, z której korzysta ponad 20 milionów klientów, rusza z promocjami z okazji Black Friday. Pierwsza promocja dotyczy kart kredytowych. Nowi posiadacze kart kredytowych Revolut, mogą otrzymać 5% cashbacku za przedświąteczne zakupy.

W październikowych badaniach Revolut Money Report, w których odpowiedzi udzieliło 1007 Polaków, pojawiło się pytanie o sposób płatności za zakupy w trakcie Black Friday, Cyber Monday i przed świętami. 17% zapytanych osób wskazało, że jeśli znajdą dobrą okazję na Black Friday lub Cyber Monday, do zapłaty użyją karty kredytowej. Tę formę płatności częściej wskazywali mężczyźni (20%), niż kobiety (14%). W innych krajach po kartę kredytową na Black Friday najchętniej gotowi są sięgnąć Rumuni (22%), Niemcy (24%) i Amerykanie (19%).

Na czym polega promocja? Od teraz, przez 3 miesiące każdy nowy posiadacz kredytówki Revolut, skorzystać może z podwyższonego do 5% cashbacku za zakupy kartą kredytową, offline lub online, o wartości do 2 tys. zł. Po przekroczeniu tej kwoty cashback wróci do standardowego poziomu 0,1% (bez limitu). Płatności można dokonać zarówno kartą kredytową fizyczną lub w wersji wirtualnej (w aplikacji).

Czy promocje się łączą? Promocję 5% w karcie kredytowej Revolut można połączyć z innymi formami cashbacku w usługach Revolut. Przykładowo, jeśli w Revolut Rewards cashback w promocji Zalando Lounge wynosi 10% i zapłacimy kartą kredytową Revolut, to do klienta wróci 10% na konto i 5% na kartę (w sumie 15%). Wg. Revolut Money Report na obniżki cen produktów z kategorii ubrania i akcesoria z okazji Black Friday i Cyber Monday czeka 31% zapytanych Polaków, głównie panie (kobiety 45%, mężczyźni 18%).

Wg. Revolut Money Report, co piąty pytany w Polsce mężczyzna i co siódma kobieta, jeśli tylko znajdą dobrą okazję na Black Friday lub Cyber Monday, do zapłaty użyją karty kredytowej. Dlatego, postanowiliśmy zaproponować konkretną korzyść w ramach karty kredytowej Revolut w postaci cashbacku 5%. To potencjalnie zaoszczędzone 100 zł przy okazji przedświątecznych zakupów, a w dobie wysokich cen i dwucyfrowej inflacji każdy grosz się liczy. To pierwsza z promocji Revolut na Black Friday, będą kolejne!” – zapowiada Tomasz Jarczyk, Dyrektor ds. Produktów Kredytowych Revolut w Polsce.

Uprawnieni klienci Revolut Bank mogą aplikować o limit w karcie kredytowej do 50 tys. złotych bezpośrednio z poziomu aplikacji klikając zakładkę Kredyty, a po jego uzyskaniu korzystać z nielimitowanego cashbacku 0,1% i bezodsetkowego okresu do 62 dni.
Dla nowych klientów “powitalny” okres bezodsetkowy, może sięgać, pod warunkiem terminowej spłaty minimalnej płatności*, nawet do 3 miesięcy (następnie wraca do standardowego poziomu do 62 dni pod warunkiem spłaty całego salda). Minimalna płatność to 5% salda karty (wykorzystanego limitu) w danym miesiącu, z terminem płatności do końca kolejnego miesiąca.
* * *
Przykład reprezentatywny dla karty kredytowej Revolut — rzeczywista roczna stopa oprocentowania (RRSO) wynosi 20,92% przy następujących założeniach: łączna kwota kredytu 20 000 zł, łączna kwota do zapłaty 22 123,20 zł, nominalna roczna stopa oprocentowania 18,00%, całkowity koszt kredytu 2123,20 zł (miesięczna opłata 10 zł i odsetki 2002,20 zł) według stanu na dzień 07.11.2022 r.

ŹRÓDŁORevolut