Ruszają prace nad wdrożeniem płatności BLIK

1 czerwca 2020 r. Bank Ochrony Środowiska podpisał z Polskim Standardem Płatności Sp. z o.o. umowę dotyczącą uczestnictwa w systemie BLIK. W ramach współpracy klienci BOŚ otrzymają do dyspozycji udogodnienia w zakresie dokonywania płatności internetowych i mobilnych.

Prace nad udostępnieniem klientom BOŚ możliwości dokonywania płatności za pośrednictwem systemu BLIK to kolejny krok w rozwoju oferty bankowości mobilnej i internetowej Banku Ochrony Środowiska.
– Widzę w BLIK wygodne i bezpieczne narzędzie, które w nieodległej perspektywie dołączy do arsenału naszch rozwiązań mobilnych. Nieustanie dostosowujemy swoją ofertę do potrzeb rynku. Dostarczamy najszerszą ofertę zielonych produktów, muszą za tym iść nowoczesne rozwiązania technologiczne – podkreśla Jerzy Zań, wiceprezes zarządu Banku Ochrony Środowiska.

W ramach współpracy z Polskim Standardem Płatności Sp. z o.o., klienci BOŚ otrzymają dostęp do następujących udogodnień:
• standardowej płatności BLIK w punktach sprzedaży (POS),
• wypłat z bankomatów za pośrednictwem BLIK,
• płatności BLIK w transakcjach internetowych (e-commerce),
• płatności BLIK w transakcjach peer-to-peer (np. przelew na telefon).

– BLIK jest dziś najchętniej wybieraną przez Polaków metodą płatności w internecie, jego popularność rośnie z miesiąca na miesiąc. Użytkownicy cenią łatwość i bezpieczeństwo BLIKA. Wierzę, że klienci Banku Ochrony Środowiska będą chętnie korzystać z nowych rozwiązań płatniczych – mówi Dariusz Mazurkiewicz, prezes Polskiego Standardu Płatności, operatora systemu BLIK.

ŹRÓDŁOBOŚ Bank