Santander Consumer Bank: Polacy coraz chętniej korzystają z produktów bankowych z równą ratą i stałym oprocentowaniem

W związku z rosnącym zainteresowaniem Równoratką – kredytem gotówkowym z równą ratą i stałym, bezpiecznym oprocentowaniem – Santander Consumer Bank postanowił rozszerzyć grono klientów, którzy mogą skorzystać z tego produktu.

Jak wynika z raportu „Polaków Portfel Własny: wiosenne wyzwania 2022”, ponad połowa Polaków uważa, że w nadchodzących miesiącach pogorszy się ich sytuacja finansowa. Według eksperta Santander Consumer Bank, to jeden z powodów, dla którego przykładamy coraz większą wagę do racjonalnego planowania wydatków i korzystamy z produktów bankowych, które ułatwiają zarządzanie finansami.

Wrocław, 17 maja 2022 r. Według danych z raportu „Polaków Portfel Własny: wiosenne wyzwania 2022” opracowanego przez Santander Consumer Bank, ponad połowa Polaków przyznaje, że obecna sytuacja ekonomiczna w Polsce i wojna w Ukrainie zmuszają ich by odkładać większe wydatki na później. Największy wpływ na takie decyzje w polskich domach ma inflacja i rosnące ceny – tak wskazuje dwie trzecie (68 proc.) badanych. Co więcej, ponad połowa z nas (52 proc.) przypuszcza, że w nadchodzących miesiącach warunki będą jeszcze bardziej wymagające.

– Obecna sytuacja sprawia, że Polacy coraz większą wagę przykładają do odpowiedzialnego zarządzania swoimi finansami. Wysoka inflacja i rosnące stopy procentowe powodują, że na znaczeniu zyskują produkty bankowe z równą ratą i stałym oprocentowaniem, które ułatwiają dysponowanie domowym budżetem i systematyczne budowanie tzw. poduszki finansowej. Ten trend widać w zainteresowaniu kredytem gotówkowym Równoratka – od połowy lutego, czyli od momentu udostępnienia tego rozwiązania, umowy kredytu podpisało już kilkaset osób. Doceniana jest prosta formuła produktu oraz stałe oprocentowanie, które w dzisiejszych czasach jest nie do przecenienia. Propozycja skierowana jest już nie tylko do nowych klientów banku, lecz także do tych, którzy korzystali z naszego kredytu ratalnego, ale nigdy nie mieli w Santander Consumer Bank kredytu gotówkowego ani karty kredytowej – mówi Ewa Cegielska, Kierownik Zespołu Produktów Gotówkowych.

Równoratka to oferowany przez Santander Consumer Bank kredyt gotówkowy z równą ratą i stałym, bezpiecznym oprocentowaniem na poziomie 9,5 proc. Kredyt można wziąć na 42 miesiące w kwocie 5, 10 lub 15 tysięcy zł i wykorzystać na dowolny cel. W zależności od wysokości finansowania, rata wyniesie 150, 300 lub 450 zł. Równoratkę można wziąć osobiście w jednej z placówek Santander Consumer Bank lub kontaktując się z contact center. Po otrzymaniu pozytywnej decyzji kredytowej klient otrzyma pieniądze w ciągu 24h za pomocą przelewu bankowego.

ŹRÓDŁOSantander Consumer Bank