Toyota Bank podnosi oprocentowanie depozytów i wprowadza nową Lokatę Sprint

Toyota Bank Polska reagując na podniesienie przez Radę Polityki Pieniężnej stóp procentowych, podwyższa oprocentowanie swoich depozytów – Lokaty Plus na 24 oraz 36 miesięcy. Jednocześnie do szerokiego grona Lokat Sprint, trafił nowy wariant depozytu na 200 dni z oprocentowaniem 1,3% w skali roku.

Zaledwie kilka dni po decyzji Rady Polityki Pieniężnej o podwyżkach stóp procentowych, Toyota Bank Polska zdecydował o podniesieniu oprocentowania swoich depozytów. Na wyższe zyski mogą liczyć posiadacze oraz klienci którzy założą Lokatę Plus na 24 miesiące (zmiana z 0,8% na 1%) oraz na 36 miesięcy (zmiana z 0,9% na 1,1%). Depozyty te można założyć online już od 2000 złotych.

Ponadto, do grona 5 wariantów (na 80, 100, 130, 160 i 180 dni) Lokaty Sprint, Toyota Bank Polska wprowadził kolejną wersję tego elastycznego i popularnego depozytu – tym razem na 200 dni z oprocentowaniem 1,3% w skali roku. Nowy wariant lokaty można założyć przez bankowość elektroniczną. Aby tego dokonać, należy posiadać bądź założyć dowolne konto w Toyota Bank oraz wpłacić od 3 do 15 tysięcy zł. Jeden klient może założyć aż 20 lokat, co daje łącznie maksymalną kwotę możliwą do zdeponowania na poziomie aż 300 tysięcy zł.

Podwyżką oprocentowania depozytów zareagowaliśmy zaledwie kilka dni po decyzji RPP w sprawie stóp procentowych. Zależy nam, aby oszczędzający na lokatach Klienci mogli uzyskiwać wyższe odsetki ze zdeponowanych u nas środków, jak najszybciej i bez dodatkowych warunków ani gwiazdek– mówi Bartosz Suchecki, Kierownik Wydziału Produktu i Innowacji w Toyota Bank Polska S.A.

ŹRÓDŁOToyota Bank Polska S.A.