VII Konferencja CEE SME Banking Club już zakończona! Poznaj zwycięzców rankingu 2021 i koniecznie zapisz datę kolejnej konferencji w 2022 roku!

Olena Gryniuk (dyrektor regionalny Europy Środkowo – Wschodniej w SME Banking Club)

25 Listopada odbyła się VII Konferencja CEE SME Banking Club, która w tym roku przeprowadzona została w trybie hybrydowym, a więc uczestnicy i prelegenci zawitali zarówno do Krakowa, do hotelu Park Inn by Radisson, jak i przed ekrany swoich laptopów! Patronat nad wydarzeniem objęła nasza redakcja.

NETWORKING ORAZ STREFA EXPO.

Hybrydowy format konferencji pozwolił na spotkanie i rozmowy twarzą w twarz, których tak bardzo brakowało nam przez ostatni rok! Organizatorzy stanęli jednak na wysokości zdania i zaproponowali również aktywny networking online, który, podobnie jak w ubiegłym roku, cieszył się dużym zainteresowaniem. Przez cały dzień dostępna była również wirtualna strefa EXPO!

PANELE DYSKUSYJNE.

Ponad 20 panelistów oraz panele dyskusyjne, w których udział brali uczestnicy zebrani na sali oraz ci, którzy wybrali opcję online.

Patrycja Sobczyk (Asseco Poland), Claudio Cungi (Strands), Joanna Dziergas (Comarch) oraz Federico Avellán Borgmeyer (efcom) poprowadzili panel dotyczący tematu AI in Banking.

Michal Kurowski (Raiffeisen Bank International AG), Václav Mladěnka (MONET +) oraz Paweł Jaszewski (BNP Paribas Bank Polska) zaprezentowali doświadczenie w temacie Digital Experience in SME Banking.

Olena Gryniuk (SME Banking Club) oraz Misevets Bogdan (System Technologies) wspólnie szukali odpowiedzi na pytanie: ” Jak wygląda najlepsza bankowość internetowa dla MŚP?

Daniel Pana (FintechOS), Dimitry Oosthoek (Topicus), Mantvydas Štareika (SME Bank) oraz Betül Kurtulus (FCI) rozmawiali o tym jak przyspieszyć dostęp do finansowania dla MŚP. Michał Pawlik (SMEO) poprowadził Panel.

Adi Engel (vcita), Katalin Kauzli (Charlie-India), Nigel Reavley (FIS,) Dániel Kiss (Liferay), Andrey Volkov (System Technologies) doradzali jak przyspieszyć przyjęcie płatności cyfrowych wśród MŚP. Olivier Denis (FIS) poprowadził dyskusję

Kate Dunckley (LexisNexis Risk Solutions) oraz Olena Gryniuk (SME Banking Club) rozmawiały o tym, jak rozwijają się i rośnie scam oraz jak go wykrywać za pomocą programu wielowarstwowego.

Ostatnim prelegentem tego dnia był Daniel Huszár, który zastanawiał się nad tym, jak będzie wyglądać świat po pandemii COVID-19.

CEREMONIA WRĘCZENIA NAGRÓD CEE SME BANKING AWARDS 2021.

Zwieńczeniem konferencji była ceremonia rozdania nagród za rok 2021 w kategoriach:

• Best Online Banking for SMEs. CEE Region.
  • Best Mobile Banking for SMEs. CEE Region.
  • Best Digital Lending for SMEs. CEE Region.
  • Best Digital Factoring for SMEs. CEE Region.

Nominowani zostali wyłonieni przez SME Banking Club na podstawie badań i rankingów obejmujących firmy z regionu Europy Środkowo – Wschodniej.

A oto zwycięzcy:

Pierwsze miejsce w kategorii The Best Online Banking for SMEs. CEE Region.  zajął Raiffeisenbank Česká republika za rozwiązania wprowadzone w produkcie Internet Banking.

W kategorii The Best Mobile Banking for SMEs. CEE Region. zwycięzcą został ING Bank Śląski za rozwiązanie Moje ING.

Kategoria The Best Digital Lending for SMEs. CEE Region została podzielona na dwie podkategorie dla Micro oraz SME. Obie statuetki trafiły do przedstawicieli ING Bank Śląski

Pierwsze miejsce a kategorii The Best Digital Lending solution for SMEs FinTechs. CEE Region 2021 odebrał Jan Lastuvka z firmy Lemonero.

Statuetka w kategorii The Best Digital Factoring for SMEs. CEE Region 2021. została wręczona Magdalenie Ciechomskiej-Barczak oraz Łukaszowi Adamczyk z ING Bank Śląski za program ING Finansowanie Faktur.

Ostatnia kategorią to The Best Digital Factoring for SMEs. FinTechs. CEE Region 2021., w której to kategorii nagrody za zajęcie pierwszego miejsca ex aequo otrzymały firmy Monevia oraz Instant Factoring.

Jeśli nie mogłeś być na konferencji w tym roku, pamiętaj by śledzić profil SME Banking Club, by nie ominęła Cię VIII edycja konferencji, która już przecież za rok!

Obejrzyj całą ceremonię: https://youtu.be/drDmJX9HlMk?t=34333

Więcej szczegółów o rankingu i badaniach SME Banking Club: https://smebanking.club/product-category/studies/

ŹRÓDŁOSME BANKING AWARDS 2021