Podaj dalej! Pomoc Mierzona Kilometrami łączy nowe technologie z pomaganiem

T-Mobile rozpoczyna trzecią edycję akcji Pomoc Mierzona Kilometrami. Już od 20 czerwca wszyscy użytkownicy korzystający na co dzień z mobilnej technologii mogą ponownie przyłączyć się do pomagania dzieciom, podopiecznym Fundacji TVN Nie jesteś sam, a przy okazji zadbać o swoją formę!

PMK2015_infografika
Już w najbliższą sobotę, 20 czerwca, T-Mobile zainauguruje trzecią edycję akcji Pomoc Mierzona Kilometrami. Inicjatywa, którą Polacy pokochali od samego początku, z roku na rok cieszy się rosnącą popularnością i coraz większym zaangażowaniem uczestników. W tym roku na wszystkich aktywnych użytkowników nowych technologii, którzy chcą zadbać o swoje zdrowie, formę i pomóc niepełnosprawnym ruchowo dzieciom, czekają zupełnie nowe aktywności i wyzwania.

Technology for Good

Możliwości, jakie niosą ze sobą nowe technologie, z dnia na dzień są coraz większe. Dziś służą one już nie tylko wygodzie pracy i rozrywce, ale realnie i pozytywnie wpływają na otaczającą nas rzeczywistość i ludzi, którzy w niej uczestniczą. Technology for Good, czyli nowe technologie wykorzystywane w służbie społeczności i minimalizowania granic w komunikacji między ludźmi, także pomiędzy niepełnosprawnymi, to idea, która całkowicie wyraża się w założeniach akcji T-Mobile Pomoc Mierzona Kilometrami. Używając mobilnej technologii, można przecież pomagać innym!

Poprzez akcję Pomoc Mierzona Kilometrami chcemy pokazywać wszystkim jakie możliwości dają nam nowe  technologie. W tym roku już po raz trzeci udowadniamy, że korzystanie ze smartfona, aplikacji nie tylko zmniejsza bariery w komunikacji między ludźmi, ale łączy ich wokół szczytnej idei i przekłada się na realną pomoc innym – podopiecznym Fundacji TVN Nie jesteś sam – mówi Małgorzata Rybak-Dowżyk, Dyrektor Działu Komunikacji Korporacyjnej T-Mobile Polska.

Obecność Sony Mobile w akcji “Pomoc Mierzona Kilometrami” pomału stacje się tradycją i mamy nadzieje, że po raz kolejny wesprzemy akcję naszym osobistym działaniem i zaangażowaniem, produktami z rodziny Xperia i SmartWear, a także usługami ‒ mówiAgnieszka Jaśkiewicz, Head of Marketing Poland w Sony Mobile Communications Inc. ‒ Akcja jest nam bliska, dzięki niej naprawdę pomagamy innym, budujemy pozytywne emocje, działamy – każdy kilometr przebyty w ramach akcji to realne pieniądze, które płyną do ludzi najbardziej potrzebujących. To jest nie tylko zbieżne z misją Sony Mobile, to też odzwierciedlenie cech naszych produktów, które oferujemy klientom.

Do akcji Pomoc Mierzona Kilometrami może dołączyć każda aktywna osoba, która posiada telefon z GPS. Wystarczy pobrać bezpłatną aplikację Endomondo Sports Tracker, wybrać jedną z aktywności podlegających pod akcję – wędrowanie, chodzenie, fitness walking, bieganie, jazdę na rowerze, kolarstwo, kolarstwo górskie, jazdę na rolkach lub na wózku, dołączyć do rywalizacji Pomoc Mierzona Kilometrami i rozpocząć zbieranie kilometrów! Co ważne – nie trzeba być wyczynowym sportowcem liczy się każdy kilometr, nawet ten w drodze do sklepu, do pracy czy na przystanek.  Na koniec akcji – podczas wielkiego finału – wszystkie przebyte kilometry T-Mobile Polska zamieni na wsparcie finansowe dla podopiecznych Fundacji TVN Nie jesteś sam.

Cała Polska podaje dalej

Aby zachęcić jeszcze więcej osób do wzięcia udziału w aktywnym pomaganiu, T-Mobile rozwija w tym roku formułę akcji – podkreślając, jak ważne jest dzielenie się pozytywnymi emocjami oraz wzajemne motywowanie do pokonywania kolejnych wyzwań i kilometrów. Motywem przewodnim tegorocznej edycji jest hasło „Podaj dalej!” – ponieważ lepiej pomagać wspólnie – z rodziną, przyjaciółmi, a nawet całą społecznością lokalną. Dlatego w tym roku T-Mobile zaprasza do udziału także reprezentantów firm i miasta w całej Polsce. Dla użytkowników Facebooka przygotowano nowe wyzwania i aktywności (szczegóły na stronie www.kilometrami.pl).

Znani i lubiani też pomagają

W tym roku akcję wspierają m.in. Joanna Jabłczyńska, Anna Lewandowska, Beata Sadowska, Monika Kuszyńska oraz Maja Włoszczowska, Aleksandra Goss, Robert Korzeniowski, Michał Kwiatkowski czy Rafał Wilk, którzy będą aktywnie motywować uczestników do podejmowania aktywności sportowej i pomagania dzieciom. Specjalne atrakcje czekają także na mieszkańców miejscowości, do których zawita Projekt Plaża TVN. Odwiedzający strefę Pomocy Mierzonej Kilometrami, będą mieli okazję przetestować najnowszy smartfon Sony Xperia Z3, dołożyć kolejne kilometry do wspólnej puli, m.in. uczestnicząc we wspólnych treningach ze znanymi i lubianymi sportowcami i gwiazdami.

Trzecia edycja akcji Pomoc Mierzona Kilometrami potrwa od 20 czerwca do 27 września 2015 roku. Całość podzielona będzie na 8 dwutygodniowych etapów, w ramach których obędzie się 8 wydarzeń towarzyszących Projektowi Plaża TVN. Partnerami tegorocznej akcji są: Telewizja TVN, Radio RMF FM, Grupa Onet, Endomondo oraz Sony.

Akcja rusza równolegle w aplikacji Endomondo Sports Tracker, na stronie akcjiwww.kilometrami.pl, profilu na Facebook’u www.facebook.com/PomocMierzonaKilometramioraz podczas programu Dzień Dobry TVN. Dodatkowo, najświeższe informacje o akcji emitowane będą na bieżąco w radiu RMF FM oraz publikowane w serwisie Onet.pl,

źródło: T-MOBILE