Wypożyczalnia A7 – nowa usługa dla zainteresowanych bezlusterkowcami Sony z pełnoklatkową matrycą

Od teraz każdy może przetestować aparat A7  zupełnie za darmo.

Decyzje zakupowe, dotyczące sprzętu fotograficznego, ze względu na duży wybór i wielość funkcji nowych aparatów często są trudne do podjęcia. Chwila w salonie z aparatem w ręce to stanowczo za mało, aby przeprowadzić niezbędne testy i w pełni zaznajomić się z jego funkcjami.

Firma Sony przygotowała inicjatywę, która ułatwi jej klientom podjęcie decyzji o zakupie aparatu fotograficznego. Od 16 czerwca w wybranych salonach Sony Centre każdy może wypożyczyć aparat Sony A7 i przekonać się o jego nieprzeciętnych możliwościach w komfortowych warunkach.

Wypozyczalnia A7

W skład oferowanego zestawu poza aparatem Sony A7 wchodzi również obiektyw SEL2470Z, filtr ochronny, torba oraz zapasowy akumulator. Wszystkie te akcesoria pozwolą w pełni doświadczyć potencjału, jaki tkwi w aparacie.

Aby wypożyczyć sprzęt, wystarczy przyjść do salonu z dowodem tożsamości, podpisać umowę oraz wpłacić zwrotną kaucję. Z aparatu będzie można korzystać przez 3 dni.

Salony Sony Centre, prowadzące Wypożyczalnię A7:

• Gdańsk – Matarnia Park Handlowy
  • Katowice – Silesia City Center
  • Kraków – Bonarka City Center
  • Łódź – Manufaktura
  • Poznań – Stary Browar
  • Wrocław – Pasaż Grunwaldzki
  • Warszawa – Centrum Handlowe Wola Park

Adresy salonów Sony Centre:http://www.sony.pl/dealerlocator/search/shop/sony_centre

Wypożyczalnia aparatów A7 jest pierwszą tego typu usługą na rynku. Wyróżnia ją to, że jest całkowicie bezpłatna. Idea projektu narodziła się podczas współpracy Sony z Tomaszem Tomaszewskim i Robertem Wolańskim. Obaj fotografowie mieli możliwość wypożyczenia i wypróbowania aparatów serii A7, które szybko stały się ich ulubionym sprzętem. Sony wychodząc z nową inicjatywą, chce dać szansę przetestowania tego wyjątkowego produktu wszystkim zainteresowanym.

Aparat A7 firmy Sony łączy potencjał pełnoklatkowej matrycy i wymiennej optyki z prawdziwie kompaktowymi wymiarami korpusu. Można nim wykonywać zdjęcia oraz nagrywać filmy, które wcześniej stanowiły domenę dużych aparatów najwyższej klasy. W żaden sposób nie ustępuje im jakością obrazu, wygodą użycia, funkcjonalnością czy sprawnością nastawiania ostrości.

Aparat jest wyposażony w 24,3-megapikselowy, pełnoklatkowy przetwornik obrazu Exmor® CMOS, procesor obrazu Sony BIONZ X i zaawansowany system Fast Hybrid AF, który jest oparty na połączeniu szybkiej detekcji fazowej z dokładną detekcją kontrastu, dodatkowo wspomagany przez nowy algorytm przestrzennego wykrywania obiektów. W rezultacie należy do najszybszych systemów AF, jakie istnieją w aparatach pełnoklatkowych.

Dzięki połączeniu pełnoklatkowej matrycy obrazu z wydajnym procesorem BIONZ X aparat A7 zapewnia również profesjonalną jakość nagrywanych filmów Full HD i nawet przy słabym oświetleniu pozwala na uzyskanie wiernie odwzorowanego obrazu filmowego z bogatą kolorystyką i małą ilością szumu. Podczas filmowania można obecnie korzystać z ulepszonej funkcji Clear Image Zoom, uzyskując większe zbliżenia bez ograniczenia liczby pikseli. Zaawansowani wideofilmowcy z zadowoleniem powitają również takie profesjonalne rozwiązania, jak regulacja i kontrola poziomu dźwięku czy wyjście „czystego” sygnału HDMI, służące do wyświetlania filmu na zewnętrznym monitorze lub nagrywania go na inne urządzenie.

Wbudowane technologie bezprzewodowe Wi-Fi i NFC pozwalają jednym dotknięciem łączyć aparat z produktami z rodziny Xperia™, jak również smartfonami i tabletami z systemem Android i technologią NFC. Serwis PlayMemories Camera Apps oferuje z kolei szereg darmowych i płatnych aplikacji, między innymi dodatkowe filtry i efekty zdjęciowe, narzędzia i inne.

źródło: Sony Polska