ERGO Hestia z certyfikatami potwierdzającymi bezpieczeństwo informacji w chmurze

ERGO Hestia jest jednym z pierwszych zakładów na europejskim rynku ubezpieczeniowym z certyfikatami ISO 27001 (system zarządzania bezpieczeństwem informacji) oraz ISO 27017 (bezpieczeństwo informacji w chmurze).

Po niezależnym audycie zespół DEKRA Certification wydał pozytywną rekomendację, która potwierdza zgodność funkcjonujących w ERGO Hestii procesów oraz procedur z najwyższymi standardami bezpieczeństwa informacji. Certyfikaty są dowodem na to, że firma z pełną odpowiedzialnością traktuje powierzone jej dane.

– Przyznanie ERGO Hestii certyfikatów ISO 27001 oraz 27017 to efekt naszych prac w ramach wieloletniej strategii budowania dojrzałości systemu zarządzania bezpieczeństwem informacji – podkreśla Damian Jagusz, Corporate IT Security Officer oraz Kierownik Zespołu Zarządzania Bezpieczeństwem i Zgodnością IT ERGO Hestii.  – Jako jedna z najbardziej innowacyjnych firm na polskim rynku finansowym w ostatnich latach skupiamy się na rozwoju usług chmurowych. Wdrażanie nowych technologii wiąże się zawsze z kwestiami bezpieczeństwa. Certyfikaty dają nam dodatkowe potwierdzenie, że odpowiednio zadbaliśmy o ochronę naszych klientów. Przyjmujemy to jako zobowiązanie do dalszego rozwoju – dodaje.

W projekcie dostosowania do zgodności z normami ERGO Hestię wspierała Kancelaria Kochański & Partners pod opieką adwokat Moniki Maćkowskiej-Morytz, Partnera odpowiedzialnego za praktykę Technologii i danych osobowych.

ŹRÓDŁOERGO Hestia