ERGO Hestia z Certyfikatem Pracowni Prostej Polszczyzny

Tekst warunków ubezpieczenia urządzeń elektronicznych Allegro Care został nagrodzony Certyfikatem Pracowni Prostej Polszczyzny. Za ochronę ubezpieczeniową w usłudze Allegro Care odpowiada STU ERGO Hestia SA.

Wyróżnienie przyznawane jest przez Pracownię Prostej Polszczyzny Uniwersytetu Wrocławskiego. Język warunków ubezpieczenia Allegro Care przeszedł rygorystyczną ocenę. Eksperci uznali, że jest przyjazny użytkownikowi, a dobór słów i struktura tekstu spełnia warunki międzynarodowego standardu prostego języka.

– Certyfikat Pracowni Prostej Polszczyzny to „stempel jakości”. Gwarantuje on, że warunki ubezpieczenia stworzone we współpracy z Allegro są przejrzyste, a zasady ochrony sprzętu są zrozumiałe dla każdegoSprawianie, by ubezpieczenia były dla klientów jak najprostsze, jest naszym celem – mówi Paweł Moczydłowski, dyrektor Biura Ubezpieczeń Detalicznych i Programów Partnerskich w ERGO Hestii.

Certyfikat Pracowni Prostej Polszczyzny

Pracownia Prostej Polszczyzny stosuje tzw. standard plain language. Jego stosowanie zaleca się wszystkim autorom i instytucjom piszącym teksty adresowane do masowego odbiorcy. Model obejmuje ilościowo-jakościowe narzędzia, które pozwalają dokładnie ocenić komunikatywność tekstu.

Połączenie doświadczeń w ubezpieczeniach i technologii

Allegro Care to produkt stworzony we współpracy ERGO Hestii z Allegro.

– Wspólnie stworzyliśmy unikatowe rozwiązanie i doświadczenie zakupowe dla klientów. Wystarczą dwa kliknięcia przy zakupie elektroniki na platformie, aby uchronić się przed nieprzewidzianym wydatkiem w razie przypadkowego uszkodzenia, awarii czy kradzieży sprzętu – mówi Paweł Moczydłowski.

ŹRÓDŁOERGO Hestia