Generali Polska Najlepszym Pracodawcą 2021

Generali Polska zostało nagrodzone tytułem Najlepszy Pracodawca 2021 przez Gazetę Finansową. Przyznane wyróżnienie potwierdza, że firma jest wiarygodnym i solidnym pracodawcą godnym polecenia, który dba o swoich pracowników.

„Pandenia COVID-19 zmieniła rynek pracy. Przed pracodawcami postawiła nowe wyzwania, jak choćby konieczność zadbania o bezpieczeństwo pracowników w kontekście zdrowia, czy organizację pracy zdalnej i hybrydowej. Z kolei pracownicy przewartościowali swoje potrzeby” – czytamy w Gazecie Finansowej.

Generali Polska zostało wyróżnione tytułem „Najlepszy Pracodawca 2021” przez Gazetę Finansową w kategorii ubezpieczenia. Autorzy rankingu docenili, że inwestowanie w rozwój pracowników to jedna z najważniejszych wartości Generali. Dla firmy ważne jest, aby pracownicy czuli motywację do pracy, lubili to, co robią i mieli poczucie, że są w miejscu, w którym mogą rozwinąć skrzydła.

Generali organizuje szkolenia i programy rozwojowe zarówno dla menedżerów, jak i pracowników na każdym szczeblu. Wszyscy chętni mogą skorzystać z bezpłatnych lekcji angielskiego. Oprócz finansowych i pozafinansowych systemów motywacyjnych, kluczowe są działania wspierające budowanie motywacji pracowników i wzajemny dialog.  Już na początku pandemii Generali wprowadziło cykl „Let’s Go Talk”, w którym do rozmowy zaprasza ciekawych gości, np. psychologów, influencerów czy youtuberów, a także osoby z Generali. Podczas spotkań poruszane są ważne dla pracowników tematy, a  w ramach części Q&A gość odpowiada na pytania pracowników. W czerwcu br. Generali wprowadziło bezpłatne sesje terapeutyczne dla pracowników.

– Generali to nie biuro, Generali to ludzie którzy każdego dnia kształtują to miejsce. Gdy pracownicy osiągają sukces, osiągamy go my jako organizacja. W Generali każdy może być sobą i może rozwijać swoje mocne strony. Każdy pracownik ma wpływ i może angażować się w ciekawe projekty, a jego zdanie się liczy. Stawiamy na otwartą, partnerską komunikację, dlatego nawet w pandemii, nawet w czasach, kiedy pracujemy zdalnie organizujemy wiele inicjatyw, dzięki którym można poczuć ducha zespołu. Chcemy, by Generali było pozytywnym miejscem, w którym każdy może rozwinąć skrzydła – podkreśla Krystyna Matysiak, członek Zarządu Generali Polska.

Ranking „Najlepszy Pracodawca” adresowany jest do firm, dla których dbałość o warunki pracy i rozwój pracowników jest ważnym elementem strategii. Celem Gazety Finansowej jest upowszechniane oraz propagowanie właściwych wzorców, modeli i strategii działań w zakresie polityki personalnej.

ŹRÓDŁOGenerali Polska