Jan Zimowicz w zarządzie Aegon Polska

Od 1 lipca do zespołu Aegon Polska dołącza Jan Zimowicz, który obejmie funkcję członka zarządu Aegon TUnŻ S.A. odpowiedzialnego za sprzedaż i marketing.

– Jednym z naszych celów jest wzmocnienie lojalności klientów i koncentracja na rozwoju poprzez wprowadzanie innowacyjnych rozwiązań finansowych oraz rozwój kanałów cyfrowych i nowych technologii. Dlatego cieszę się, że do zarządu naszej firmy dołączy osoba, która łączy kompetencje sprzedażowe i marketingowe z rynku finansowego z wiedzą i doświadczeniem w obszarze nowoczesnych technologii i konsultingu – mówi Michał Biedzki, prezes zarządu Aegon TUnŻ S.A.

Przed dołączeniem do Aegon Polska Jan Zimowicz od 2014 roku pracował w Nationale-Nederlanden (wcześniej ING Życie) jako Dyrektor Marketingu i Członek Zarządu. Był odpowiedzialny za kampanie marketingowe, zarządzanie marką (m.in. koordynację rebrandingu ING na Nationale-Nederlanden), rozwój produktów, sprzedaż i retencję klientów, badania i rozwój CRM oraz PR. Wcześniej pełnił stanowiska kierownicze m.in. w Oracle, gdzie w latach 2011-2014 był Dyrektorem ds. Strategii na Europę, Bliski Wschód i Afrykę, w Credit Agricole Bank Polska, w którym pełnił funkcje Menadżera Zespołu Procesów Biznesowych oraz Dyrektora Departamentu Wsparcia Sprzedaży i Rozwoju Biznesu, a także w firmie Accenture.

Jan Zimowicz jest absolwentem Szkoły Główniej Handlowej w Warszawie oraz Politechniki Warszawskiej, London Business School, HEC Paris i Norwegian School of Economics. Posiada również tytuł Executive MBA zdobyty w Szkole Biznesu Politechniki Warszawskiej.

źródło: Aegon