KNF wyraziła zgodę na powołanie Pawła Kacprzyka na CEO Nationale-Nederlanden

26 lutego br. Komisja Nadzoru Finansowego jednogłośnie wyraziła zgodę na powołanie Pawła Kacprzyka na stanowisko Prezesa Zarządu Nationale-Nederlanden.

Paweł Kacprzyk został powołany 1 lutego br. do Zarządu w spółkach Nationale-Nederlanden Towarzystwo Ubezpieczeń S.A. oraz Nationale-Nederlanden Towarzystwo Ubezpieczeń na Życie S.A. Jako CEO skupi się na dalszym wzmacnianiu komercyjnej pozycji Nationale-Nederlanden, jak również dalszym wzroście biznesu.

Paweł Kacprzyk legitymuje się doświadczeniem w branży ubezpieczeniowej oraz rynku opieki zdrowotnej, co potwierdził przez ostatnie 20 lat, pełniąc pozycje zarządcze oraz role CEO. W latach 2015-2017 jako CEO spółki PZU Zdrowie S.A. oraz Dyrektor Zarządzający Pionu Ubezpieczeń Zdrowotnych Grupy PZU, był odpowiedzialny za rozwój linii biznesowych dedykowanych zdrowiu. Ponadto, od 2011 do 2014 roku był CEO oraz Prezesem Zarządu Grupy Medicover.

ŹRÓDŁONationale Nederlanden