MojaAviva: zniżka na e-konsultacje z psychologiem i psychoterapeutą

Aviva nawiązała współpracę z Wellbee, dzięki czemu klienci korzystający z portalu MojaAviva mogą wykupić na preferencyjnych warunkach dostęp do specjalisty z zakresu psychologii, psychoterapii czy psychodietetyki. Skorzystają z oferty partnerskiej, płacąc o 40 zł mniej za pierwsze trzy wizyty oraz o 10 zł mniej za kolejne konsultacje.

Rozmowę ze specjalistą można przeprowadzić w formie wideokonferencji na laptopie czy tablecie, jak również telefonicznie. Użytkownik MojejAvivy może też wykupić wizytę dla innej osoby.

MojaAviva jest portalem samoobsługowym dla klientów Avivy, na którym mogą w prosty sposób dokonać m.in. zakupu produktów, zgłosić szkodę, sprawdzić szczegóły swoich polis, opłacić składkę czy też zmienić swoje dane. Obecnie, po ponad 5 latach, korzysta z niego prawie 600 tys. klientów, którzy wykonują kilkadziesiąt tysięcy transakcji miesięcznie i zgłaszają 40% wszystkich szkód i roszczeń online.

W kwietniu udostępniliśmy klientom korzystającym z MojejAvivy telemedycynę jako usługę dodatkową na preferencyjnych warunkach. Dziś szczególnie ważna jest też troska o zdrowie psychiczne, więc zgodnie z zapowiedzią dajemy dostęp do e-konsultacji z psychologiem, psychoterapeutą, psychodietetykiem lub innym specjalistą. Poszerzanie zakresu funkcjonalności do samoobsługi ubezpieczeń oraz wybrane usługi partnerów zewnętrznych to nasz pomysł na dalszy rozwój MojejAvivy – mówi Jolanta Karny, wiceprezes Avivy ds. sprzedaży i marketingu.

Wellbee to platforma online usuwająca bariery w dostępie do specjalistów, którzy pomogą zadbać o zdrowie psychiczne. Misją Wellbee jest poprawa jakości życia każdego klienta, który się do nich zgłosi, wtedy kiedy tego potrzebuje i gdziekolwiek jest. Poprzez opracowany proces personalizacji Wellbee łączy osoby, które chcą pracować nad poprawą swojego zdrowia psychicznego z wybranymi psychoterapeutami, psychologami, psychodietetykami oraz innymi specjalistami.

Dbanie o zdrowie psychiczne jest tak samo ważne jak troska o zdrowie fizyczne. Naszym celem jest budowanie tej świadomości oraz ułatwień w dostępie do wysokiej jakości, starannie dobranych specjalistów z zakresu zdrowia psychicznego. Cieszymy się, że możemy realizować tę misję wspólnie z Avivą – mówi Paweł Chrzan, CEO Wellbee.

ŹRÓDŁOAviva Polska