Nationale-Nederlanden PTE S.A. Partnerem Strategicznym XII Forum Ekonomicznego Młodych Liderów

Już 4 września w Nowym Sączu rozpocznie się XII Forum Ekonomiczne Młodych Liderów. To spotkanie młodego pokolenia z przedstawicielami polityki, nauki i biznesu, którzy wspólnie debatować będą nad ekonomiczną przyszłością Europy. Po raz kolejny Nationale-Nederlanden PTE S.A. wspiera tę inicjatywę, w tym roku w roli Partnera Strategicznego.

Forum Ekonomiczne Młodych Liderów, które odbędzie się w dniach 4-7 września w Nowym Sączu, to platforma wymiany opinii na temat przyszłości Europy, pomiędzy obywatelami Unii Europejskiej, Bałkanów, Europy Wschodniej i Kaukazu. Wydarzenie zgromadzi ponad 400 młodych osób z 42 krajów, które wspólnie zastanowią się nad kwestiami ekonomicznymi, gospodarczymi i społecznymi. Forum jest okazją do pogłębienia wiedzy o najistotniejszych wyzwaniach, przed którymi stoją współczesne społeczeństwa. Uczestnicy wezmą udział w licznych panelach i warsztatach związanych z finansami, przedsiębiorczością i innowacjami. Partnerem Strategicznym Forum Ekonomicznego Młodych Liderów, a także Oficjalnym Partnerem Aplikacji Mobilnej Forum 2017 jest Nationale-Nederlanden.

– Nasza firma od lat niezmiennie wspiera inicjatywy popularyzujące odpowiedzialne oszczędzanie i zarządzanie własnymi finansami. Niezwykle cieszy nas, że młode pokolenie żywo dyskutuje na tematy gospodarcze, w tym związane z budowaniem zabezpieczenia finansowego. Właśnie dlatego Nationale-Nederlanden zostało Partnerem Strategicznym wydarzenia. Jestem przekonany, że debata pomiędzy ekspertami z dziedziny polityki i gospodarki a młodymi liderami przyniesie wiele interesujących wniosków – mówi Grzegorz Chłopek, prezes zarządu Nationale-Nederlanden PTE S. A. – gospodarz odbywających się podczas Forum warsztatów z długoterminowego oszczędzania.

Poza panelami dyskusyjnymi, wykładami, prezentacjami oraz warsztatami tematycznymi, po raz pierwszy w tym roku młodzi liderzy będą mieli możliwość porozmawiać przy kawie z praktykami biznesu, nauki i polityki, w tym także z Grzegorzem Chłopkiem. Forum Ekonomiczne Młodych Liderów jest także programem partnerskim Forum Ekonomicznego w Krynicy. Dlatego młodzi liderzy 7 września wezmą udział w spotkaniach i debatach XVII Forum Ekonomicznego.

Nationale-Nederlanden jest jedną z największych firm ubezpieczeniowych na polskim rynku. Oferuje różnorodne produkty zabezpieczające przyszłość finansową ponad pół miliona klientów. Działa w Polsce od 1994 roku. Od 1998 roku w ramach grupy funkcjonuje także Nationale-Nederlanden Powszechne Towarzystwo Emerytalne zarządzające największym pod względem aktywów Otwartym Funduszem Emerytalnym w Polsce. Jego członkami są aż 3 miliony Polaków.

ŹRÓDŁONationale-Nederlanden