Nawet 2000 zł miesięcznej wypłaty na wypadek niezdolności do pracy

Nationale-Nederlanden wprowadza do oferty nową propozycję dla klientów indywidualnych. „Miesięczna wypłata” ma chronić przed nagłą zmianą standardu życia w przypadku, gdy ubezpieczony przez dłuższy czas nie będzie mógł pracować na skutek choroby bądź nieszczęśliwego wypadku. Świadczenie może być wypłacane nawet przez 2 lata w wysokości do 2 tysięcy złotych miesięcznie.

Zgodnie z najnowszymi danymi ZUS, co roku ponad 80 tysięcy Polaków otrzymuje świadczenie rehabilitacyjne, a 170 tysięcy rentę z tytułu niezdolności do pracy spowodowanej wypadkiem. Niestety, często utrata możliwości pobierania standardowego wynagrodzenia od pracodawcy może skutkować obniżeniem dotychczasowego standardu życia. To dotkliwy problem, zarówno dla osób, które są zatrudnione na umowę o pracę, jak i dla samozatrudnionych, którzy w obliczu choroby bądź wypadku są zmuszeni regulować swoje zobowiązania.

Nowy produkt Nationale-Nederlanden powstał w odpowiedzi na oczekiwania klientów, których przyszłość w dużej mierze zależy od wyników ich pracy. Jest to dodatkowe wsparcie zapewniające bezpieczeństwo finansowe w sytuacji niezdolności do pracy w wyniku choroby lub wypadku, uzupełniające świadczenia oferowane przez państwo. „Miesięczna wypłata” jest umową dodatkową do polisy na życie i zapewnia ubezpieczonemu regularne wypłaty, kiedy ten nie będzie mógł pracować.

– Nasz nowy produkt jest innowacją na polskim rynku ubezpieczeń. „Miesięczna wypłata” zapewnia bowiem zabezpieczenie nie tylko na wypadek całkowitej, ale także częściowej niezdolności do pracy. Ubezpieczenie daje klientom możliwość elastycznego dopasowania do swoich potrzeb wysokości i czasu trwania świadczenia. To odpowiedź na potrzeby naszych klientów, którzy obawiają się o przyszłość swoją i bliskich, w przypadku gdy nie będą mogli pracować – mówi Edyta Fundowicz, dyrektor ds. zarządzania portfelem produktowym w Nationale-Nederlanden. – W trosce o ich bezpieczeństwo, każdy ubezpieczony w ramach „Miesięcznej wypłaty”, po orzeczeniu niezdolności do pracy, może otrzymać dodatkową kwotę 1 000 zł na rehabilitację – dodaje.

Nationale-Nederlanden jest jedną z największych firm ubezpieczeniowych na polskim rynku. Oferuje różnorodne produkty zabezpieczające przyszłość finansową ponad pół miliona klientów. Działa w Polsce od 1994 roku. Od 1998 roku w ramach grupy funkcjonuje także Nationale-Nederlanden Powszechne Towarzystwo Emerytalne zarządzające największym pod względem aktywów Otwartym Funduszem Emerytalnym w Polsce.

ŹRÓDŁONationale-Nederlanden