Nowość w ofercie Aegon – OnkoWsparcie + KardioWsparcie + Wsparcie 360°

Aegon wprowadza na rynek nowe ubezpieczenie dodatkowe na wypadek poważnych zachorowań, które daje wsparcie w procesie leczenia i rehabilitacji.

To kolejny produkt, który powstał w oparciu o realne potrzeby Klientów w związku z najczęściej występującymi chorobami cywilizacyjnymi i poważnymi zachorowaniami.

Klienci sami decydują, na wypadek jakich grup schorzeń chcą się ubezpieczyć. Do wyboru mają jeden z trzech wariantów:

1/Wariant Onkologiczny (OnkoWsparcie), który obejmuje nowotwory złośliwe oraz te o niższym stopniu zaawansowania, również in situ,

2/Wariant Onkologiczno-Kardiologiczny (OnkoWsparcie + KardioWsparcie), obejmujący dodatkowo choroby serca i udar mózgu,

3/Wariant Rozszerzony (Wsparcie 360°), który zawiera w sobie pozostałe dwa warianty oraz 35 poważnych chorób, m.in. chorobę Alzheimera, stwardnienie rozsiane, przeszczep narządów i szpiku kostnego, niewydolność nerek i wątroby, ciężkie poparzenia, chorobę Leśniowskiego-Crohna i boreliozę.

Suma ubezpieczenia umowy dodatkowej może wynosić od 50 000 zł do 1 000 000 zł.

Dodatkowo w ramach składki każdy wariant uzupełniony jest o pakiet assistance, przygotowany specjalnie z myślą o potrzebach osób dotkniętych chorobą oraz wymagających wsparcia w procesie leczenia i rehabilitacji. Obejmuje on m.in. dodatkową opinię medyczną, rehabilitację wraz z wypożyczeniem lub zakupem sprzętu, skorzystanie z pomocy pielęgniarki, pomocy domowej i opieki dla dzieci oraz zwierząt, wsparcie psychologa (również dla najbliższych) i transport medyczny.

Ofertę wyróżnia fakt, że w przypadku ciężkiego zachorowania, kwalifikującego do wypłaty całej sumy ubezpieczenia, Aegon wypłaci świadczenie opiekuńcze w wysokości 3% wartości sumy ubezpieczenia przez kolejnych 12 miesięcy. Oznacza to, że osoba ubezpieczona na 100 000 zł dodatkowo otrzyma 12 miesięcznych wypłat po 3000 zł. Ponadto w trakcie trwania umowy, która zawierana jest na 5 lat, istnieje możliwość otrzymania kilku wypłat świadczenia ubezpieczeniowego – a odpowiedzialność Aegon kończy się po wypłaceniu 100% sumy ubezpieczenia.

Szczegóły dotyczące nowej oferty są dostępne na stronie www.aegon.pl oraz u przedstawicieli Aegon.

ŹRÓDŁOAegon