Prezes ERGO Hestii laureatem Nagrody Asklepiosa

Prezes Grupy ERGO Hestia Piotr Maria Śliwicki został uhonorowany statuetką Asklepiosa za wieloletnie działania na rzecz rozwoju i promocji polskich uzdrowisk oraz kompleksowe działania w zakresie zrównoważonego rozwoju i ochrony środowiska. Nagrodę przyznało Stowarzyszenie Gmin Uzdrowiskowych RP podczas konferencji „Uzdrowiska Polskie – Dobro Narodowe” w Uniejowie.

– Realizacja tak unikalnych przedsięwzięć, związanych z polskimi uzdrowiskami, jak konkurs EKO HESTIA SPA, byłaby niemożliwa, gdyby nie osobiste zaangażowanie w tę sprawę Prezesa Piotra Marii Śliwickiego – mówi Jan Golba, prezes Stowarzyszenia Gmin Uzdrowiskowych RP. – Miejscowości uzdrowiskowe często są pionierami nowoczesnych, proekologicznych rozwiązań i mogą stanowić – zwłaszcza w zakresie ochrony środowiska – inspirujący przykład do naśladowania dla innych samorządów. Prezes Śliwicki doskonale to rozumie i wspiera od dawna nasze działania. Statuetka Asklepiosa to najważniejsza polska nagroda, przyznawana przez polskie uzdrowiska i trafia w wyjątkowo godne ręce.

EKO HESTIA SPA to konkurs, w którym co roku nagradzane są najciekawsze pomysły inwestycyjne, społeczne i edukacyjne, związane bezpośrednio z ochroną środowiska. Oprócz nagrody głównej w wysokości 100 tysięcy złotych, która w tym roku zostanie przyznana po raz siódmy, finaliści otrzymują polisy ubezpieczeniowe od szkód środowiskowych. Konkurs jest jednym z elementów strategii zrównoważonego rozwoju, jakie realizuje ERGO Hestia.

ŹRÓDŁOERGO Hestia