Ruszyła świąteczna akcja charytatywna Warty

Warta rozpoczęła akcję charytatywną „Pomóżmy razem”, w ramach której klienci firmy mogą dołożyć swoją cegiełkę do finansowego wsparcia wybranych fundacji. Wybrano organizacje zajmujące się opieką m.in. nad dziećmi, osobami chorymi, starszymi lub z niepełnosprawnościami.

Do świątecznej akcji ,,Pomóżmy razem” można przyłączyć się w terminie od 1 do 24 grudnia 2021 roku. Za każdą zawartą w tym czasie umowę ubezpieczenia „Warta dla Ciebie i Rodziny”, firma przekaże 25 zł na cele charytatywne. Kwota, która zostanie uzyskana w ramach akcji, zostanie podzielona między trzy fundacje niosące pomoc chorym, samotnym i cierpiącym. Projekt ,,Pomóżmy razem” wesprze:

• Fundację Pomocy Dzieciom i Osobom Chorym ,,Kawałek Nieba” – organizację, która niesie pomoc osobom w trudnej sytuacji materialnej, dzieciom oraz osobom dotkniętym niepełnosprawnością;
  • Fundację Dzieciom ,,Zdążyć z Pomocą”, której motywem przewodnim jest wspieranie edukacji najmłodszych, ratowanie życia oraz wsparcie ich leczenia;
  • Fundację ,,Rak’n’roll”, która od lat przyczynia się do poprawy jakości życia chorych na raka.

Warta dla Ciebie i Rodziny to dopasowane ubezpieczenie na życie dla rodzin i nie tylko, dostępne w wielu wariantach, różniących się m.in. zakresem ochrony. Polisa gwarantuje wsparcie finansowe w przypadku wystąpienia zdarzeń losowych, takich jak wypadek czy choroba, jak również innych wydarzeń, np. narodziny dziecka. Więcej informacji o samym produkcie dostępnych jest na stronie internetowej warta.pl bądź u agenta.

ŹRÓDŁOWarta