7 proc. na rocznej lokacie na nowe środki w polskich złotych i promocyjne oprocentowanie do 400 tys. zł na Koncie Mega Oszczędnościowym

Od 26 lipca br. Alior Bank po raz kolejny podnosi oprocentowanie lokat terminowych dla klientów indywidualnych. Wzrośnie również limit nowych środków w polskich złotych obejmowanych promocyjnym oprocentowaniem na Koncie Mega Oszczędnościowym oraz oprocentowanie standardowe na kontach oszczędnościowych.

Z uwagą śledzimy zarówno sytuację rynkową, jak i powstające w związku z tym oczekiwania naszych klientów. Dlatego też uatrakcyjniamy oprocentowanie lokat terminowych w złotych, na najbardziej popularnych terminach deponowania środków, tj. do 1 roku. Stawki wzrosną zarówno w ramach oferty lokat na nowe środki w polskich złotych jak i lokat standardowych, kierowanych do klientów, którzy nie posiadają tzw. nowych środków.
W ramach 26 edycji promocji, przygotowaliśmy także preferencyjne oprocentowanie na Koncie Mega Oszczędnościowym
– mówi Małgorzata Tomasikiewicz, Dyrektor Działu Środków Powierzonych w Alior Banku.

Lokata na nowe środki w polskich złotych na 365 dni będzie miała stałe oprocentowanie na 7 proc. w skali roku. Wzrosną również stawki dla lokat na 92 dni oraz 182 dni, które wyniosą odpowiednio 6 proc. i 6,5 proc. stałe w skali roku. Minimalna wysokość lokaty to 1 000 zł – bank nie ogranicza górnej kwoty, ani liczby możliwych do otwarcia lokat w ramach tej oferty.

Wzrasta również oprocentowanie lokat standardowych w złotych. To dobra wiadomość dla klientów, którzy nie posiadają tzw. nowych środków. Użytkownicy bankowości internetowej Alior Online i aplikacji mobilnej Alior Mobile będą mogli otworzyć lokatę na 9 miesięcy ze stałym oprocentowaniem 5 proc. i maksymalną kwotą 50 000 zł.  Na pozostałych terminach lokat standardowych, dostępnych również w placówkach, będzie można uzyskać stałe oprocentowanie do 4 proc. w skali roku, bez limitu kwoty maksymalnej. Minimalna kwota lokaty to 1 000 zł.

Do 50 000 zł rośnie maksymalna kwota lokaty mobilnej na 100 dni, ze stałym oprocentowaniem 6 proc. w skali roku. Oferta adresowana jest do nowych użytkowników aplikacji Alior Mobile, posiadających na 30 czerwca br. konto osobiste lub oszczędnościowe w Alior Banku (w PLN) oraz zgody marketingowe. Klient może otworzyć jedną taką lokatę.

26 lipca b.r. rozpocznie się 26. edycja promocji Konta Mega Oszczędnościowego, która potrwa do 13 września b.r. Tym razem premiowe oprocentowanie w wysokości 5 proc. w skali roku, obowiązujące przez 4 miesiące, będzie można uzyskać dla maksymalnego salda do 400 tys. zł. Warunkiem jest zapewnienie miesięcznych wpływów min. 2 000 zł na konto osobiste w Alior Banku. W innym przypadku oprocentowanie wyniesie 4 proc. w skali roku przez 4 miesiące.

Podniesione zostaje także oprocentowanie standardowe kont oszczędnościowych o zmiennym oprocentowaniu, otwartych od 6 grudnia 2019 r. Saldo do 200 000 zł będzie oprocentowane na 1 proc. w skali roku. Nadwyżka ponad tę kwotę, do 30 września br., będzie oprocentowana na 3 proc. w skali roku.

ŹRÓDŁOAlior Bank