Bank Pekao z kolejną nagrodą za najlepszą bankowość prywatną w Polsce

Bank Pekao S.A. został wyróżniony w kategorii Best Private Bank Poland 2022 w konkursie International Banker 2022 Banking Awards, organizowanym przez magazyn Finance Publishing. To kolejna nagroda przyznana Pekao za najlepszą bankowość prywatną w Polsce.

Wyróżnienie dla Banku Pekao świadczy o tym, że wprowadzona oferta i usługi odpowiadają na potrzeby nawet najbardziej wymagających klientów.

­ Jubileuszowy rok Private Bankingu Banku Pekao S.A. powoli dobiega końca. Z tym większą przyjemnością odebrałem statuetkę przyznaną bankowi przez International Banker za najlepszą bankowość prywatną w Polsce – podkreśla Jarosław Fuchs, Wiceprezes Zarządu Banku Pekao S.A., odpowiedzialny za Pion Bankowości Prywatnej i Produktów Inwestycyjnych.  Przyjmuję ją jako wyraz uznania dla pracy moich koleżanek i kolegów. To dzięki ich zaangażowaniu i profesjonalizmowi świadczymy naszym klientom usługi na najwyższym, światowym poziomie – dodaje wiceprezes Fuchs.

Doroczny konkurs International Banker 2022 Banking Awards honoruje najlepsze banki, które wyróżniają się wynikami oraz nowoczesnością i innowacyjnością, w tym stawiają na inteligentne inwestowanie w celu maksymalizacji zysków oraz na bezpieczeństwo. Ponadto nagrody są wyrazem uznania dla czołowych dyrektorów generalnych w każdym regionie, za ich istotny wkład jako najważniejszych decydentów w swoich instytucjach finansowych.

ŹRÓDŁOBank Pekao S.A.