Nowy sposób płatności kartami BOŚ w internecie

12 listopada Bank Ochrony Środowiska udostępni nowe możliwości płacenia kartami w internecie. Płatności będą mogły być realizowane z wykorzystaniem autoryzacji mobilnej dostępnej w aplikacji mobilnej BOŚBank24 oraz aplikacji BOŚtoken. Zmiany dotyczą wszystkich kart debetowych i kredytowych, zarówno klientów detalicznych jak i biznesowych.

Robiąc zakupy w sklepie internetowym, Klienci będą mogli autoryzować w telefonie realizowaną operację kartową, a jej szczegóły zostaną im zaprezentowane do potwierdzenia. W aplikacji mobilnej, z której korzystają, otrzymają powiadomienie PUSH, a w kolejnym kroku wygodnie i bezpiecznie potwierdzą swoją transakcję.

To metoda płatności kartą płatniczą w internecie, w której wykorzystywana jest autoryzacja mobilna gwarantująca silne uwierzytelnienie Klienta. Zapewnia bezpieczeństwo jak również dużą wygodę podczas internetowych zakupów z wykorzystaniem możliwości urządzeń mobilnych, takich jak smartfon czy tablet. To także kolejny krok rozwoju aplikacji mobilnej BOŚ Banku – podkreśla Jerzy Zań, wiceprezes Zarządu Banku Ochrony środowiska.

Wprowadzone przez Bank udogodnienie to m.in. efekt dostosowania procedur do wymogów unijnej dyrektywyPSD2, która wzmacnia bezpieczeństwo płatności kartami w sieci.

Chcąc skorzystać z nowego rozwiązania wystarczy pobrać aplikację lub token w Google Play albo AppStore. Szczegółowe informacje dotyczące obsługi aplikacji BOŚBank24 i BOŚtoken znajdują się na stronie internetowej bosbank.pl

ŹRÓDŁOBOŚ