Oddziały PKO Banku Polskiego otwarte w najbliższą sobotę

• 8 lipca wszystkie oddziały PKO Banku Polskiego będą otwarte w godzinach 10-14.
  • Czynne placówki w sobotę to efekt dużego zainteresowania Rządowym programem Bezpieczny kredyt 2%.
  • Przez pierwsze 3 dni od wprowadzenia produktu do oferty doradcy i agenci PKO Banku Polskiego oraz pośrednicy kredytowi współpracujący z bankiem wystawili ponad 13 tys. ofert.

Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom klientów zainteresowanych Rządowym programem Bezpieczny kredyt 2% PKO Bank Polski wyjątkowo otworzy swoje oddziały w najbliższą sobotę, 8 lipca w godzinach 10-14. Wnioski o kredyt będzie można składać w ponad 500 oddziałach z obsługą hipoteczną. W pozostałych placówkach doradcy przekażą klientowi informacje o warunkach programu oraz umówią klienta na spotkanie do odpowiedniego oddziału. Praca doradców PKO Banku Polskiego w sobotę to efekt dużego zainteresowania produktem. Tylko w ciągu pierwszych 3 dni od wprowadzenia kredytu do oferty doradcy i agenci PKO Banku Polskiego oraz pośrednicy współpracujący z bankiem wystawili ponad 13 tys. ofert.

– Zainteresowanie Rządowym programem Pierwsze Mieszkanie jest bardzo duże. Spodziewaliśmy się, że liczba klientów, którzy będą odwiedzać nasze placówki będzie rosła, dlatego zaplanowaliśmy dodatkowe działania, aby sprostać oczekiwaniom klientów, którzy chcą skorzystać z programu. Jako największy bank w Polsce chcemy dać wszystkim zainteresowanym Rządowym programem Pierwsze Mieszkanie możliwość skorzystania z oferty w dogodnym terminie. W związku z tym w najbliższą sobotę oddziały PKO Banku Polskiego będą otwarte w godzinach 10-14. W tych placówkach, gdzie mamy obsługę hipoteczną klienci będą mogli składać wnioski, a w pozostałych doradcy przekażą podstawowe informacje i umówią do najbliższego oddziału, gdzie złożenie wniosku będzie możliwe. Zapraszamy tych wszystkich, którzy nie mogli odwiedzić placówki w dni robocze. Zachęcamy również do umawiania się przez formularz kontaktowy oraz serwis transakcyjny iPKO – mówi Katarzyna Dziwulska, Dyrektor Pionu Sprzedaży Detalicznej w PKO Banku Polskim.

Od 3 lipca klienci zainteresowani skorzystaniem z Rządowego programu Bezpieczny kredyt 2% mogą składać wnioski o kredyt hipoteczny w oddziałach i agencjach PKO Banku Polskiego. Wnioski można składać w ponad 500 oddziałach prowadzących obsługę hipoteczną oraz 94 agencjach banku. Lista placówek obsługujących kredyty hipoteczne znajduje się na stronie: https://www.pkobp.pl/poi/?clients=1,2,3 . Klient zainteresowany kredytem może umówić się na wizytę w oddziale banku wygodnie przez formularz kontaktowy lub serwis internetowy iPKO. Przez 10 lat raty kredytu będą pomniejszane o dopłaty z Rządowego Funduszu Mieszkaniowego. Z rozwiązania mogą skorzystać osoby, które nie miały dotąd mieszkania lub domu oraz nie ukończyły 45 lat – w przypadku pary warunek wieku musi spełniać jeden z kredytobiorców. Szczegóły oferty na stronie: https://www.pkobp.pl/lp/kh/bezpieczny-kredyt .
ŹRÓDŁOPKO Bank Polski