Pakiet Mobilny dla firm w PKO Banku Polskim

Zero złotych za prowadzenie rachunku bieżącego, kartę debetową i wszystkie przelewy w ramach aplikacji mobilnej IKO. PKO Bank Polski oferuje przedsiębiorcom nowy Pakiet Mobilny dla firm.

Pakiet Mobilny dla firm to idealne rozwiązanie dla osób fizycznych prowadzących jednoosobową działalność gospodarczą oraz osób fizycznych wykonujących wolne zawody, oczekujących kompleksowego i nowoczesnego zarządzania finansami firmy za pośrednictwem aplikacji na telefon. W ramach pakietu klienci mogą liczyć na bezpłatne prowadzenie rachunku bieżącego, który w wygodny sposób można obsługiwać nie tylko przez bankowość elektroniczną iPKO, ale i przez telefon w aplikacji mobilnej IKO. W IKO dostępny jest podgląd aktualnego salda oraz historii, co ułatwia kontrolę przepływu aktywów firmy oraz rzetelności kontrahentów w obsłudze należności. Aplikacja umożliwia również zlecanie przelewów oraz wypłaty gotówki z ponad 10 000 bankomatów bez użycia karty (więcej o aplikacji IKO na stronie www.iko.pkobp.pl). Dodatkowo w ramach pakietu oferowane są bezpłatne przelewy do ZUS i Urzędu Skarbowego za pośrednictwem serwisu internetowego iPKO, przelewy na numer telefonu w kanale mobilnym IKO oraz wydanie karty debetowej.

– Pakiet Mobilny dla firm zawiera wiele produktów i usług bankowych, które w pełni zaspokoją potrzeby finansowe aktywnych przedsiębiorców. Rozwiązanie zapewnia wszechstronną i nowoczesną obsługę firmowych finansów oraz atrakcyjne warunki cenowe, a wszystko to za pomocą smartfona i aplikacji IKO. Nowy Pakiet umożliwia również przyjmowanie płatności na numer telefonu za wykonaną usługę lub zapłatę za sprzedaż w sklepach internetowych. Pakiet mobilny jest znakomitym uzupełnieniem dotychczasowych pakietów biznesowych oferowanych przez PKO Bank Polski – podkreśla Dariusz Dzwonnik, dyrektor Biura Produktów Depozytowo-Transakcyjnych dla klientów MSP.

Pakiet mobilny można otworzyć tradycyjnie w oddziale banku lub zdalnie w wygodny, szybki i bezpieczny sposób. Po wypełnieniu prostego wniosku na stronie www.pkobp.pl, do klienta dzwoni konsultant PKO, który weryfikuje dane podane we wniosku. Telefoniczna weryfikacja danych umożliwia sprawne i bezbłędne skonstruowanie umowy, wydruk dokumentów i przygotowanie przesyłki kurierskiej. Po dostarczeniu przesyłki kurier informuje Bank o złożeniu przez klienta podpisu na umowie.

Opłata za pakiet wynosi 0 zł miesięcznie pod warunkiem wykonania w danym miesiącu przelewu do ZUS i dokonania operacji kartą debetową do rachunku na sumę transakcji bezgotówkowych co najmniej 700 zł – w przeciwnym wypadku przedsiębiorca zapłaci 15 zł. Bank nie pobiera również opłaty za wydanie i korzystanie z karty debetowej. Dodatkowo istnieje możliwość skorzystania z usług księgowych dostarczanych przez szybkafaktura.pl bezpłatnie przez 6 miesięcy.

Duże znaczenie dla wielu firm ma również możliwość skorzystania z limitu w rachunku. W ramach Pakietu Mobilnego dostępny jest limit w wysokości do 20 tys. zł, bez przedstawienia dokumentów finansowych przedsiębiorstwa.

Pakiet Mobilny jest uzupełnieniem zróżnicowanego wachlarza pakietów biznesowych w PKO Banku Polskim (Biznes Debiut 18, Biznes Rozwój, Biznes Komfort Plus, Biznes Sukces Plus, Konto Firmowe Inteligo), które w miarę potrzeb mogą być poszerzane o dodatkowe usługi i produkty bankowe.

źródło: PKO Bank Polski