Wyjątkowa okazja: Bank Pocztowy wprowadza promocje dla nowych klientów. Do zdobycia nawet 565 zł

Bank Pocztowy ogłasza promocje dla nowych klientów, które zapewnią im szereg korzyści. Wprowadzone promocje umożliwiają nowym klientom otrzymanie aż 565 zł za równoczesne założenie konta osobistego z kartą debetową Mastercard oraz konta oszczędnościowego. Oferta potrwa do 15-tego sierpnia br.

Od połowy maja do połowy sierpnia br. osoby, które zdecydują się założyć w Banku Pocztowym konto osobiste z kartą i kontem oszczędnościowym mogą łącznie otrzymać aż 565 zł, z czego 300 zł w formie 24 000 punktów w programie Mastercard Bezcenne Chwile (do wykorzystania np. na vouchery do ulubionych sklepów czy bilety do kina) oraz 265 zł w gotówce z odsetek promocyjnego oprocentowania na Koncie Oszczędnościowym – aż 6,5% w skali roku dla kwoty 20 000 zł, przez 3 miesiące.

– Promocje „Złap do 24 000 punktów” i „Oszczędności w Porządku” są doskonałą ofertą dla osób poszukujących nowego konta osobistego. Klient otrzyma nie tylko konto ze wszystkimi standardowymi usługami bankowymi, ale także atrakcyjne korzyści finansowe na starcie współpracy z bankiem. Nasze konta osobiste są w pełni dostosowane do potrzeb współczesnego klienta, m.in. zapewniają wygodną aplikację mobilną, bardzo dobrze ocenianą przez naszych klientów, płatności mobilne telefonem, zegarkiem lub opaską oraz płatności i przelewy BLIK. Każdy klient może wybrać najlepszą dla siebie kartę: wirtualną lub kartę stworzoną w 82% z materiału roślinnego  – mówi Joanna Moskalik, Dyrektor Departament Produktów Detalicznych i Usług Płatniczych Banku Pocztowego.

Oferty promocyjne obowiązują od 15.05. do 15.08. br. i przeznaczone są dla klientów, którzy w tym okresie:

• otworzą nowy ROR z kartą debetową i kontem oszczędnościowym,
  • w dniu zawierania umowy o ROR wyrażą zgody marketingowe oraz zgody na otrzymywanie wyciągów i korespondencji do rachunku na adres email,
  • dodadzą kartę do Programu Mastercard Bezcenne Chwile oraz wpłacą środki na Konto Oszczędnościowe,

a następnie w kolejnych miesiącach:

• dokonają minimum 3 transakcji bezgotówkowych kartą w każdym z 3 kolejnych miesięcy,
  • zapewnią wpływ minimum 1 000 zł w każdym z 3 okresów.

Promocje nie dotyczą klientów, którzy posiadają lub posiadali ROR i/lub KO w okresie od 15.11.2023 r. do 14.05.2024 r

Do kiedy należy spełnić warunki promocji?

Na spełnienie warunków wpływów i transakcyjnych w Promocji „Złap do 24 000 punktów” klienci mają czas maksymalnie do 31 grudnia 2024 roku. Do wykorzystania pozostaje 12 000 nagród po 8 000 punktów każda (odpowiednik 100 zł). Wyczerpanie puli nagród może spowodować wcześniejsze zakończenie promocji.

Jeden klient może otrzymać maksymalnie 3x 100 zł (3x 8 000 punktów, w sumie 24.000 punktów). Nagrody będą przyznawane za te miesiące, w których klient spełnił wszystkie niezbędne warunki promocji.

Dodatkowo 6,5% w skali roku na Koncie Oszczędnościowym

Jeśli w czasie trwania oferty promocyjnej „Oszczędności w Porządku” klient wpłaci środki na Konto Oszczędnościowe (otwarte razem z ROR) – może otrzymać do 265 zł.  Promocją objęte są środki zgromadzone na Koncie Oszczędnościowym do kwoty 20 tys. zł, przez okres trzech miesięcy od dnia założenia rachunku. Nadwyżka oprocentowana będzie wg standardowej stawki (obecnie 0,25% w skali roku).

Więcej informacji na temat obu promocji można znaleźć na stronie internetowej Banku Pocztowego: promocja konta oszczędnościowego oraz promocja konta z kartą.

ŹRÓDŁOBank Pocztowy