METLIFE URUCHAMIA COLLAB 3.0 EMEA

MetLife uruchomił dzisiaj globalną platformę innowacji „collab 3.0 EMEA”, która umożliwi współpracę z przedsiębiorcami i insurtechami oraz pomoże rozwiązać niektóre spośród największych wyzwań firmy związanych z innowacyjnością w Europie, na Bliskim Wschodzie i w Afryce.

MetLife zaprasza insurtechy do ubiegania się o kontrakt o wartości 100 000 dolarów amerykańskich na opracowanie rozwiązań ubezpieczeniowych w takich obszarach jak zaangażowanie klientów, sprzedaż i działalność operacyjna, a także pilotażowe wdrożenie tych rozwiązań w MetLife w regionie EMEA (Europa, Bliski Wschód i Afryka).

Platforma collab 3.0 EMEA jest dziełem LumenLab, azjatyckiego centrum innowacji MetLife.

Jej uruchomienie poprzedziły dwa udane programy collab zrealizowane w Singapurze (w 2016 r.)vi w Japonii (w 2017 r.), w których insurtechy z ponad 35 różnych krajów przesłały łącznie 250 zgłoszeń.

— Dążymy do transformacji branży ubezpieczeniowej oraz sposobu interakcji z klientami, zdajemy sobie jednak sprawę z tego, że nie zrobimy tego samodzielnie. Nie da się wprowadzać innowacji, wyprzedzając rynek. Budujemy dla siebie mocniejsze podwaliny na przyszłość, angażując firmy z branży insurtech do współpracy poprzez takie programy jak collab — mówi Zia Zaman, prezes LumenLab i dyrektor ds. innowacji MetLife w Azji.

MetLife wyłoni ośmiu finalistów, a następnie przydzieli każdemu z nich pracownika z MetLife w EMEA do pomocy przy opracowywaniu rozwiązań.

Jak dotąd MetLife przeznaczył łączną kwotę ponad pół miliona dolarów amerykańskich na kontrakty w formule collab w Azji. Kontrakty te przełożyły się na praktyczne rozwiązania korzystne zarówno dla MetLife, jak i dla klientów.

— MetLife niezmiennie znajduje się w czołówce innowatorów, a collab 3.0 EMEA doskonale to odzwierciedla. Dla rzeczywistych wyzwań biznesowych z różnych obszarów naszej globalnej działalności znajdujemy pomysły spoza firmy, uzyskując najlepsze rozwiązania dla nas i dla naszych klientów.

Co niezwykle istotne, pracownicy wyznaczeni do pomocy będą przez cały czas wspierali finalistów i współpracowali z nimi — mówi Michel Khalaf, prezes MetLife w regionie EMEA i w Stanach Zjednoczonych.

Finaliści zostaną zaproszeni na Szczyt collab EMEA i Dzień Pokazowy w Londynie, które odbędą się 11-12 lipca 2018 r., gdzie przedstawią opracowane rozwiązania i wyłoniony zostanie ostateczny zwycięzca.

Zgłoszenia można składać od dziś do 20 kwietnia 2018 r. na stronie internetowej collab. Wiecej informacji na collab.lumenlab.sg.

ŹRÓDŁOMetLife