1,55% – wysokość marży i prowizji w promocyjnej ofercie kredytu hipotecznego „Kredyt na 5-tkę” eurobanku

5 października 2015 roku eurobank wprowadził do swojej oferty nową promocję kredytu hipotecznego pod hasłem „Kredyt na 5-tkę” z konkurencyjną na tle rynku marżą i prowizją, które zostały obniżone do poziomu 1,55%. Osoby zainteresowane zakupem mieszkania albo domu lub zrefinansowaniem swojego obecnego kredytu hipotecznego mogą skorzystać z kredytowania do 90% wartości nieruchomości. Wnioski o udzielenie kredytu w promocji można składać tylko do 6 listopada.

„Kredyt na 5-tkę” eurobanku to promocja kredytu hipotecznego z atrakcyjną marżą i prowizją na poziomie 1,55% dla kredytów pokrywających do 90% wartości nieruchomości (LTV maksymalnie do 90%), w których cel mieszkaniowy lub refinansowanie stanowi co najmniej 80% kwoty kredytu. W ramach oferty hipotecznej eurobank oferuje wyższą kwotę kredytu przy połączeniu dochodów z dochodami innej osoby oraz możliwość wyboru okresu kredytowania – do 30 lat włącznie. Klient może również otrzymać do dyspozycji dodatkowe środki na remont lub wykończenie w promocyjnej cenie kredytu mieszkaniowego.

Osoby, które zdecydują się na promocję „Kredyt na 5-tkę” mogą także skorzystać z oferowanej standardowo przez eurobank możliwości połączenia kredytu mieszkaniowego z kredytem na dowolny cel i kredytem konsolidacyjnym (przy połączeniu z promocją „Kredyt na 5-tkę” do 20% kwoty kredytu łącznie), aby w ten sposób móc zrealizować dodatkowe potrzeby, jak np. spłatę innych, droższych kredytów. W przypadku łączenia różnych celów kredytowania w jednym kredycie hipotecznym eurobank oferuje marżę i prowizję ważoną. Raz na 12 miesięcy klient będzie mógł również skorzystać z wakacji kredytowych, czyli zawieszenia płatności 1 raty kapitałowej, a wcześniejsza spłata kredytu bez prowizji będzie mu przysługiwać już po 36-ciu ratach.

Aby uzyskać konkurencyjne na rynku warunki kredytu hipotecznego w promocji „Kredyt na 5-tkę”, należy zdecydować się na dodatkowe produkty oferowane przez eurobank:

• konto osobiste w pakiecie Prestige lub Active, na które przelewane będzie wynagrodzenia lub min. 70% dochodu z innego źródła (przy kredytach hipotecznych na kwotę min. 30 000 zł konto prowadzone jest za darmo)
  • kartę kredytową na okres 5 pierwszych lat okresu kredytowania (szeroki wybór – w tym Visa Gold Home dedykowana posiadaczom kredytu hipotecznego z atrakcyjnymi bonusami na zakupy w marketach budowlanych; możliwe jest przeniesienie zadłużenia z karty lub kart kredytowych innego banku), którą dokonywana będzie minimum 1 transakcja bezgotówkowa miesięcznie
  • ubezpieczenie na życie na okres 10 pierwszych lat okresu kredytowania (do wyboru opcja ze składką miesięczną, roczną lub 5-letnią z możliwością kredytowania składki ubezpieczenia)
  • program „Rodzina i Przyjaciele”, gwarantujący 5% zwrotu za wydatki kartą na rozrywkę, sport i rekreację uczestnikom Programu.

Wnioski o kredyt hipoteczny w promocji „Kredyt na 5-tkę” można składać do 6 listopada 2015 r. we wszystkich placówkach eurobanku oraz u partnerów sprzedaży. Umowę o kredyt hipoteczny w ramach promocji należy zawrzeć do 15 grudnia 2015 r.

_______________

Marża 1,55% i prowizja 1,55% dostępna dla kredytu na cel mieszkaniowy lub refinansowanie pod warunkiem założenia konta w pakiecie Active lub Prestige i przelewania co miesiąc środków z wynagrodzenia za pracę lub min. 70% środków z innego źródła dochodu przez Kredytobiorcę uzyskującego najwyższe dochody, przystąpienia i utrzymania ubezpieczenia na życie z oferty TU, którego Bank jest Agentem przez minimum 10 pierwszych lat okresu kredytowania,  zawarcia umowy o kartę kredytową z oferty Banku lub rozwiązania umowy o kartę kredytową z innym bankiem i zawarcia umowy o kartę kredytową z Bankiem przez co najmniej jednego z Kredytobiorców oraz aktywne korzystanie z tej karty przez okres min. 5 pierwszych lat okresu kredytowania tj. dokonywanie min. 1 transakcji bezgotówkowej w miesiącu oraz przystąpienie do Programu „Rodzina i Przyjaciele” przez co najmniej jednego Kredytobiorcę.

Rzeczywista Roczna Stopa Oprocentowania (RRSO) na dzień 05.10.2015 roku przy całkowitej kwocie kredytu mieszkaniowego 200 tys. zł, LTV 85%, kredyt na 30 lat, wynosi 3,96% (oprocentowanie nominalne 4,72%, marża 1,55% podwyższona o 1,2 p.p. do czasu wpisu hipoteki na rzecz Banku przez 6 miesięcy, podwyższona o 0,25 p.p. do czasu spłaty 5% niskiego wkładu własnego), prowizja 1,55%, ubezpieczenie na życie 6 000 zł oraz ubezpieczenie nieruchomości 6 000 zł w całym okresie kredytowania, wycena nieruchomości 210 zł, wpis hipoteki 200 zł, podatek od czynności cywilno-prawnych 19 zł). Rata miesięczna: 1 041,00 zł, całkowita kwota do zapłaty: 333 135,17 zł, całkowity koszt kredytu: 133 135,17 zł. RRSO może ulec zmianie.

Szczegóły oferty, w tym regulamin promocji „kredyt na 5-tkę”, regulamin programu „Rodzina i Przyjaciele” Regulamin udzielania kredytów i pożyczek hipotecznych przez Euro Bank S.A. oraz opłaty, prowizje i warunki ubezpieczenia (wyłączenia i ograniczenia odpowiedzialności ubezpieczyciela), są dostępne w placówkach Euro Banku S.A., u Partnerów Sprzedaży oraz na stronie www.eurobank.pl. Promocja „kredyt na 5-tkę” trwa od 05.10.2015 do 06.11.2015r.

źródło: eurobank