5 proc. na Lokacie Biznes Start w Meritum Banku

Meritum Bank wprowadza 2-miesięczną Lokatę Biznes Start dla firm, której oprocentowanie wynosi aż 5 proc. w skali roku. Nowa propozycja Banku zapewnia jedną z najwyższych stawek oprocentowania wśród depozytów oferowanych mikro i małym firmom. Oferta jest skierowana do nowych klientów, którzy założą rachunek firmowy Meritum bez Granic.

Lokatę Biznes Start o oprocentowaniu 5 proc. w skali roku można założyć online przez system bankowości elektronicznej, w ciągu miesiąca od daty złożenia wniosku o konto firmowe.

Minimalna kwota wymagana do założenia lokaty wynosi 1 tys. zł, zaś maksymalna – 20 tys. zł. Kapitalizacja odsetek następuje na koniec okresu deponowania. Klient może założyć jedną Lokatę Biznes Start dla firm.

Konto firmowe i Lokatę Biznes Start można założyć przez Internet, bez wychodzenia z domu. Dodatkowo rachunek firmowy Meritum bez Granic jest zwolniony z opłat za prowadzenie do końca 2015

źródło: Meritum Bank