Bank Zachodni WBK i twórca marki VOX zaprojektują strategię na wymiar polskiej firmy meblarskiej

W środę, 7 października br., o godz. 22.10 w TVP1 kolejny odcinek „Firmowych Ewolucji”, którego motywem przewodnim będzie prowadzenie firmy z branży meblarskiej. W rolę mentora wcieli się Piotr Voelkel, twórca i założyciel marki Meble VOX. Jako ekspert, którego firma z powodzeniem działa zarówno w Polsce, jak i za granicą, udzieli porad firmie Kamples, która zmaga się z licznymi problemami. Wsparciem będą dla niego eksperci z zakresu sprzedaży, marketingu, bankowości oraz HR-u.

Potencjał branży meblarskiej w Polsce jest bardzo duży. Jak wynika z informacji podanych przez Ministerstwo Gospodarki, Polska odnosi ogromne sukcesy nie tylko na rodzimym, ale również na światowym rynku mebli – wartość eksportu w 2014 roku wyniosła 8 mld euro, co oznacza, że aż 9 na 10 wyprodukowanych w naszym kraju produktów trafia do salonów, biur, kuchni i ogrodów odbiorców całego globu. Jednak nie wszystkie firmy potrafią wykorzystać potencjał branży. Wymaga to dużego doświadczenia i wyczucia sektora. Niezastąpione są również rady ekspertów i liderów rynku, takich jak Piotr Voelkel, którego Bank Zachodni WBK zaprosił do udziału w „Firmowych Ewolucjach”.

Jak ułożyć strategię na wymiar?

Firma Kamples, którą odwiedzi Piotr Voelkel, zmaga się z wieloma problemami. W większości są one uniwersalne i mogą dotyczyć wielu firm tego typu. Duża konkurencja, sezonowość zamówień, słaby marketing – to kłopoty, z którymi można sobie poradzić, ale najpierw warto dokładnie się z nimi zapoznać i posłuchać oceny z zewnątrz. Piotr Voelkel, twórca i założyciel firmy Meble VOX, którego marka działa w ponad 1220 salonach w Polsce i na świecie, jest znawcą biznesu. Przekaże właścicielom firmy meblarskiej cenne uwagi i nakreśli plan działań, który pomoże rozwinąć biznes. Wsparcia udzielą mu eksperci z zakresu finansów, HR czy marketingu.

Odcinek „Firmowych Ewolucji” z udziałem Piotra Voelkela zostanie wyemitowany na antenie TVP1 w środę, 7 października, o godz. 22.10. Natomiast później wszyscy przedsiębiorcy będą mogli skorzystać z porad ekspertów, zadając im pytania na stronie: https://firmoweewolucje.bzwbk.pl/.

źródło: Bank Zachodni WBK