Specjalna oferta na luty: 1,1% na Lokacie Powitalnej w EUR w Getin Banku

Getin Bank rozszerza swoja ofertę o 18-miesięczną Lokatę Powitalną w EUR, która jest uzupełnieniem kompleksowej propozycji banku dla osób, które chcą budować swoje oszczędności w oparciu o tę walutę. Lokata Getin Banku jest obecnie unikalną propozycją na rynku – promocyjne oprocentowanie na okres 18 miesięcy wynosi aż 1,1 % w skali roku.
Z oferty można skorzystać do 28.02.2022 r.

Nasza promocyjna oferta „Lokata Powitalna w EUR” to ciekawa propozycja nie tylko dla osób pracujących za granicą i zarabiających w obcej walucie, którzy w łatwy sposób chcą ulokować oszczędności. To również opcja dla osób, które chcą zdywersyfikować swoje oszczędności – mówi Marek Ubysz, Dyrektor BIura Produktów Oszczędnościowych, Rachunków i Kart w Getin Noble Banku. Warto pokreślić, że jest to obecnie unikalna oferta na rynku. Zależy nam, aby nasi klienci, budując swoje oszczędności, mogli to robić w sposób korzystny i bezpieczny – dodaje.

Na Lokacie Powitalnej można zdeponować środki od 100 EUR do 100 000 EUR na okres 15 lub 18 miesięcy. W przypadku ulokowania środków na 15 miesięcy, promocyjne oprocentowanie wyniesie 1% w skali roku. Z kolei w przypadku lokaty na 18 miesięcy oprocentowanie w skali roku wyniesie 1,1%. Lokata Powitalna dostępna jest wyłącznie dla klientów, którzy 25.01.2022 r. nie mieli aktywnej lokaty walutowej w EUR. Likwidacja lokaty w trakcie jej trwania spowoduje utratę odsetek.

18-miesięczna Lokata Powitalna w EUR to kolejny etap rozwoju oferty Getin Banku skierowanej do osób oszczędzających i dokonujących transakcji w EUR. Od listopada 2021 roku klienci mogą korzystać z kantora walutowego, który umożliwia dokonywanie transakcji kupna i/lub sprzedaży walut po korzystnym, rynkowym kursie obowiązującym w chwili przeprowadzania operacji. Wygodnym rozwiązaniem jest również karta wielowalutowa, która umożliwia płatności w EUR, bez ponoszenia kosztów przewalutowania.

Promocyjną Lokatę Powitalną w EUR na 15 lub 18 miesięcy można otworzyć od 4.02.2022 r. do 28.02.2022 r. przez Infolinię  pod numerem +48 664 919 797 lub w placówce Getin Banku.

Szczegóły oferty: https://www.getinbank.pl/klienci-indywidualni/oszczednosci/lokata-powitalna-w-eur.html

ŹRÓDŁOGetin Noble Bank