Wiosenna promocja kredytów hipotecznych w Raiffeisen Polbanku

Raiffeisen Polbank przygotował promocję dla klientów, którzy złożą w banku wniosek o kredyt hipoteczny do 30 czerwca. Będą mogli oni liczyć na obniżenie marży nawet do 1,89%. Dodatkowo, przy zawarciu indywidualnego ubezpieczenia na życie lub od utraty stałego źródła dochodów, klient nie zapłaci prowizji od udzielenia kredytu.

Z początkiem maja Raiffeisen Polbank zaproponował osobom zainteresowanym zakupem domu lub mieszkania specjalne warunki kredytu hipotecznego. Klienci mogą liczyć na obniżenie marży kredytowej nawet do 1,89%. Tak korzystną marżę klient otrzyma, jeśli zdecyduje się na szerszą współpracę z bankiem. Może zatem np. otworzyć w banku konto z kartą debetową i zasilać je miesięcznie kwotą 2,5 tys. złotych. Może też wziąć w Raiffeisen Polbanku kartę kredytową, uruchomić limit zadłużenia w koncie, indywidualne ubezpieczenie na życie, ubezpieczenie nieruchomości. Wówczas marże będą wyglądały następująco:

PROMOCYJNA OFERTA KREDYTÓW W RAIFFEISEN POLBANKU

(przy założeniu posiadania/skorzystania z ww. produktów)

Kwota kredytu przeznaczona na cel mieszkaniowy Stosunek kwoty kredytu do wartości nieruchomości (LTV)

STANDARD                     PROMOCJA

LTV ≤80%         LTV >80%

poniżej200 000 zł 1,89% 2,49%
od 200 000 zł do 400 000 zł 1,89% 2,39%
od 400 000 zł i więcej 1,89% 2,09%

W przypadku klientów, których poziom LTV przekracza 80%, marże mogą wynieść odpowiednio 2,49% dla kwoty do 200 tys. złotych, 2,39% dla kwot od 200 tys. do 400 tys., złotych oraz 2,09% w przypadku kwot w wysokości 400 tys. złotych i więcej.

Dodatkowo, jeśli klient zdecyduje się zawrzeć za pośrednictwem banku indywidualne ubezpieczenie na życie lub od utraty źródła dochodów – nie zapłaci prowizji za udzielenie kredytu.

Promocja dotyczy wyłącznie kredytów w złotych, mieszkaniowych i kredytów hipotecznych konsolidacyjnych, gdy kwota przeznaczona na cel niemieszkaniowy nie przekracza 10% kwoty kredytu, wykluczone są z niej pozostałe kredyty konsolidacyjne i kredyty na dowolny cel konsumpcyjny.

„Zwykle w drugim kwartale obserwujemy zwiększone zainteresowanie klientów możliwością zaciągnięcia kredytu na realizacje swoich potrzeb mieszkaniowych. U nas na promocyjne warunki kredytowe mogą liczyć ci klienci, którzy chcą nawiązać z bankiem głębszą relację. Skorzystają zatem osoby, które np. będą na konto w Raiffeisen Polbanku przelewać swoje wynagrodzenie, wezmą u nas kartę kredytową lub otworzą linię kredytową. To produkty wygodne w obsłudze, a do tego mogą się przydać, kiedy planujemy rozmaite wiosenne wydatki. Środki zaoszczędzone na niższej marży można z kolei przeznaczyć na wydatki związane z remontem mieszkania czy zakupem wyposażenia” – mówi Adrian Sejdak, Dyrektor ds. Kredytów Hipotecznych w Raiffeisen Polbank.

Kredytobiorcy zaciągający kredyt mieszkaniowy lub kredyt hipoteczny konsolidacyjny w Raiffeisen Polbanku mogą korzystać z możliwości wygodnej regulacji wysokości rat kredytowych: dwa razy w roku mogą zmienić wysokość nawet 3 miesięcznych rat łącznie – obniżyć je do połowy lub dwukrotnie zwiększyć ich wysokość, raz w roku nie opłacić raty w ogóle. Opcja regulowania wysokości raty może być zastosowana po 24 miesiącach prawidłowej obsługi kredytu (w przypadku kredytu z okresem karencji po 24 miesiącach od zakończenia tego okresu), a w przypadku kredytu, w którym dokonano zmiany waluty kredytu, po upływie 24 miesięcy od dnia realizacji dyspozycji zmiany waluty kredytu. Jeśli dodatkowo kredytobiorca zechce spłacić kredyt przed terminem, jednak nie wcześniej niż po pięciu latach od uruchomienia kredytu lub jego pierwszej transzy, bank nie pobierze też prowizji od wcześniejszej spłaty.

ŹRÓDŁORaiffeisen Bank Polska S.A.