Zakończyła się IX edycja SME Banking Conference!

Po raz kolejny byliśmy razem z SME Banking Club na ich wydarzeniu jako partnerzy medialni!

W tym roku organizatorzy zaprosili nas do Krakowa, do prestiżowego ICE Congress Center, który znany jest z wielu wydarzeń kulturalnych i biznesowych.

29 listopada odbyły się warsztaty poświęcone tematom: Digital Factoring, The Roadmap for Digital Transformation of SME Finance, How to implement e-invoicing for SME customers. Najbardziej zapamiętanym jednak punktem tego dnia jest networking zorganizowany w Muzeum Sztuki i Techniki Japońskiej Manggha, który cieszył się tak dużym powodzeniem, że zakończył się późno w nocy. Prawdopodobnie, gdyby nie fakt, że kolejny dzień konferencji rozpoczynał się o godzinie 10:00 to ów networking trwałby do rana, gdyż zarówno organizacja jak i towarzystwo było wyśmienite!

30 listopada, główny dzień konferencji otworzyła Olena Gryniuk (CEE Director Banking Club), a następnie rozpoczął się pierwszy panel tematyczny: How Artificial Intelligence changes the Financial Industry, moderowany przez Klaudię Archimowicz (Head of Client Services at Verita HR & Magazyn Rekruter, Polska). Na temat: Digital Customer Onboarding, biometrics, and prevention of frauds in digital customer journeys głos zabrali: Enrique Caballero (EMEA Sales Director at Aware Inc, USA), Wiktor Jaszczak (CEE Regional Manager at Facephi, Polska), Wojciech Widenka (Director of Centrum Client Onboarding at ING Bank Polska), Paweł Jaszewski (Tribe Leader – Customer Lifecycle Tribe in SME & Corporate Banking at BNP Paribas Bank Polska). Dużym zainteresowaniem cieszył się panel numer 3: Creation of SME Ecosystems: the role of banks and fintechs, prowadzony przez Olene Gryniuk (CEE, SME Banking Club). Kolejne panele poświęcone były tematom: Digitalization of factoring and receivable finance oraz  How to approach and accelerate digitalization of SME lending, a także Digitalizaion of SME Sales.

W tym roku strefę EXPO można było odwiedzić nie tylko onlinowo, ale również twarzą w twarz porozmawiać z przedstawicielami następujących firm: AWARE, FACEPHI, ILGOLYTICS, EFCOM, IEXCEED, PARTNERHUB, SAASCADA, CRIF, COMARCH, LOGATE, QLANA,

Punkt programu, na który wszyscy czekali to z pewnością rozdanie nagród!

Gratulujemy wygranym!

W kategorii The Best Digital Onboarding Solution CEE 2023 nagrodę otrzymał  i-exceed

Pierwsze miejsce w kategorii  The Best ESG Solution CEE 2023 zajął CRIF Poland

Statuetka w kategorii The Best E-Invoicing Solution CEE 2023 trafiła do Partnerhub Zrt

W kategorii The Best SME Ecosystem Software CEE 2023 najlepszy okazał się  Comarch

Statuetkę w kategorii: The Best Supply Chain Finance Solution CEE 2023 otrzymał SupplierPlus

W kategorii The Best Factoring Software CEE 2023 zwyciężył Comarch.

Q-Lana Inc to zwycięzca kategorii The Best SME Lending Software  CEE 2023.

Logate otrzymał nagrodę w kategorii  The Best CRM Solution CEE 2023.

Nagroda w kategorii THE Best Core Banking Solution CEE 2023 powędrowała do SaaScada.

The Best Digital Factoring for SMEs, FinTechs CEE 2023 to kategoria, w której zwyciężył Instant Factoring.

W kategorii The Best Digital Factoring for SMEs, FinTechs  CEE 2023 zwyciężył  SMEO

W kategorii The Best Digital Factoring for SMEs CEE 2023 zwyciężył  ING Commercial Finance Poland SA .

W kategorii The Best Digital SME Lending, FinTechs CEE 2023 pierwsze miejsce zajął Omnicredit – finantare pe fast forward .

W kategorii The Best Digital SME Lending, FinTechs CEE 2023 nagordę odebrał Lemonero

The Best Digital SME Lending CEE 2023 to kategoria, w której zwycięzcą okazał się Tatra banka

W kategorii The Best Digital SME Lending CEE 2023 wygrał PKO Bank Polski

W kategorii The Best Mobile Banking for SME CEE 2023 zwyciężył Santander Bank Polska

W kategorii The Best Online Banking for SMEs CEE 2023 nagrodę odebrał Bank Pekao S.A.

ING Poland to zwycięzca w kategorii The Best Online Banking for SMEs CEE 2023

Na zakończenie dwudniowej konferencji odbyła się networkingowa kolacja z szampanem i muzyką w tle. SME Banking Club już ogłosił datę kolejnej konferencji: 15 listopada 2024. Koniecznie zapiszcie ją w kalendarzu, gdyż będzie to X edycja, więc z pewnością możemy spodziewać się wyjątkowej celebracji!

ŹRÓDŁOSME Banking Club