Płatności cykliczne w mojePZU

PZU wprowadził nowe udogodnienie dla klientów korzystających z aplikacji mojePZU. Użytkownicy serwisu mogą ustawiać płatności cykliczne, dzięki czemu nie muszą pamiętać o terminach opłacania składek. Nowa usługa gwarantuje wygodę a zarazem bezpieczeństwo każdej transakcji.

– Rozwijamy mojePZU w kierunku kompleksowego kanału cyfrowego, w którym dodawane nowe produkty i funkcjonalności dają klientom komfort korzystania z szerokiej oferty usług Grupy PZU. Jednym z takich obszarów rozwoju jest udostępnienie szerokiego spektrum metod płatności, w tym płatności automatycznych, które cieszą się coraz większą popularnością. Ponad 3 miliony klientów może już korzystać z wygodnej opcji płatności cyklicznej przy opłacaniu wszystkich ubezpieczeń majątkowych, które mają co najmniej dwie składki – mówi Maciej Gołaś, dyrektor zarządzający ds. Rozwoju Usług i Platform Cyfrowych PZU.

Ustawienie płatności cyklicznej z poziomu mojePZU jest proste i intuicyjne. Po zalogowaniu się na swoje konto, należy przejść do zakładki „Profil” i dodać nową kartę płatniczą. Po przekierowaniu na stronę operatora płatności wystarczy uzupełnić dane karty. W zakładce „Płatności” utworzyć płatności cykliczne dla wybranego ubezpieczenia. Opcję tę zawsze można usunąć bądź edytować w dowolnym czasie.

–  Kilka tygodni temu rozbudowaliśmy system płatności internetowych, współpracując z Bankiem Pekao oraz Tpay. Dziś robimy kolejny krok, udostępniając możliwość płatności cyklicznych. Zależy nam, by klienci mieli możliwość korzystania z wszelkich udogodnień. Cieszymy się, że jest to dostrzegane i doceniane, zarówno przez ponad 3 miliony użytkowników mojePZU, jak również ekspertów w świecie e-commerce, o czym świadczy nagrodzenie mojePZU w prestiżowym konkursie E-commerce Polska Awards – mówi Grzegorz Nowakowski, dyrektor ds. ecommerce PZU.

mojePZU to platforma samoobsługowa największego polskiego ubezpieczyciela, dzięki której klienci mogą załatwić większość spraw bez wychodzenia z domu. Za pośrednictwem serwisu użytkownicy mogą zakupić czy odnowić polisę, zgłosić szkodę, sprawdzić jej status a nawet umówić wizytę lekarską.

ŹRÓDŁOPZU