ING ponownie nagrodzony w konkursie „The Best Annual Report”

ING Bank Śląski otrzymał po raz drugi z rzędu nagrodę The Best of the Best za modelowe raportowanie finansowe w konkursie „The Best Annual Report 2018″, organizowanym przez Instytut Rachunkowości i Podatków.

To wyróżnienie potwierdza, że ING Bank Śląski po raz kolejny znalazł się w gronie spółek najlepiej raportujących swoje wyniki, osiągnięcia biznesowe i społeczne. Laureatem nagrody The Best Of The Best zostaje spółka, która w sposób stały utrzymuje wysoki poziom jakości raportowania i komunikacji z rynkiem i która w ciągu wszystkich edycji konkursu przynajmniej trzy razy zdobyła nagrodę główną.

– Raporty roczne za 2018 rok po raz pierwszy były przygotowywane zgodnie z wytycznymi standardu MSSF 9, co stanowiło duże wyzwanie dla banków. Tym bardziej cieszę się, że nasz raport roczny utrzymał swoją wysoką jakość informacyjną dla interesariuszy banku i po raz kolejny znalazł się w wąskim gronie spółek prezentujących swoje wyniki według najlepszych standardów rynkowych. Nagroda ta mobilizuje nas w dążeniu do perfekcji – powiedziała Bożena Graczyk, wiceprezes ING Banku Śląskiego.

Konkurs „The Best Annual Report” organizowany jest od 2005 roku. Jest to konkurs na najlepszy raport roczny o najwyższej wartości użytkowej dla akcjonariuszy i inwestorów. O nagrodę konkurują spółki z rynku regulowanego przygotowujące skonsolidowane raporty roczne wg MSSF/MSR oraz spółki rynku alternatywnego, sprawozdające wg MSSF/MSR lub Ustawy o Rachunkowości. W kapitule konkursu zasiadają przedstawiciele firm audytorskich i konsultingowych, instytucji finansowych, organizacji związanych z rynkiem kapitałowym oraz mediów.

ŹRÓDŁOING Bank Śląski