Zniżki dla klientów biznesowych Alior Banku na wynajem sprzętu elektronicznego od Rent Up

Alior Bank nawiązał współpracę z firmą WeSub. Dzięki niej posiadacze firmowej karty debetowej Mastercard z Plusem zyskują 10 proc. zniżki na wynajem nowego sprzętu elektronicznego na platformie RentUp.

– Alior Bank sukcesywnie wprowadza kolejne usługi, które zostały zaplanowane w naszej strategii „Więcej niż bank”. Nasze działania skupione są na budowie wartości dla klienta, na którą składa się nie tylko usługa sama w sobie, ale również łatwość jej uzyskania. Nawiązanie współpracy z WeSub jest przykładem otwartości banku na ciekawe kooperacje służące wspomnianym celom – mówi Paweł Franczyk, dyrektor Departamentu Innowacji, Partnerstw Strategicznych i Fintech w Alior Banku.
Wynajem sprzętu RentUp z 10-proc. zniżką jest dostępny dla użytkowników firmowej karty debetowej Mastercard z Plusem, którzy w okresie trwania promocji zrealizują nią transakcje bezgotówkowe o łącznej wartości co najmniej 200 zł. Klienci, którzy spełnią ten warunek, otrzymają dostęp do platformy Alior NieSklep RentUp. Dzięki umowie subskrypcji z WeSub będą oni mogli wybrać sprzęt dla swojej firmy i korzystać z niego po zapłaceniu kaucji kartą z Plusem. Promocja trwa do 30 września 2022 r.
– Przedsiębiorcy oczekują od banków nie tylko atrakcyjnych rozwiązań depozytowo-transakcyjnych, czy możliwości skorzystania z kredytu. Zależy im również na wsparciu innych obszarów codziennego biznesu. Dlatego w naszej ofercie coraz częściej pojawiają się usługi pozafinansowe. 10 proc. zniżki na wynajem sprzętu RentUp firmy WeSub to kolejny, atrakcyjny benefit jaki udostępniamy posiadaczom firmowej karty debetowej Mastercard z Plusem. Jesteśmy przekonani, że propozycja spotka się z dużym zainteresowaniem przedsiębiorców i dziękujemy firmie WeSub za umożliwienie naszym klientom korzystania z innowacyjnych rozwiązań technologicznych w atrakcyjnym cenowo modelu subskrypcyjnym – mówi Ewa Małecka, dyrektor Departamentu Produktów Klienta Biznesowego w Alior Banku.
W promocyjnej ofercie dostępne są m.in. najnowsze modele sprzętu typu iPhone 13 (Pro, Pro Max, Mini), iPad Pro z procesorem M1, iPad Mini oraz laptopów ASUS i MacBooki Air lub Pro w wielu konfiguracjach.
– Rynek subskrypcji i wynajmu znajduje się wciąż w początkowej fazie rozwoju, dlatego pozycja WeSub i jego produktów jest tu praktycznie pionierska. Możliwość współpracy z takim partnerem jak Alior Bank i zaoferowanie dostępu do naszych rozwiązań technologicznych i produktów jego klientom jest więc dla nas ogromnym wyróżnieniem. Cieszymy się, że możemy docierać z naszą ofertą do szerszego grona odbiorców, jesteśmy bowiem przekonani, że subskrypcja jest rozwiązaniem przyszłości. „Nie kupuj, korzystaj” jest ideą, która od wielu lat przyświeca naszemu biznesowi i mamy nadzieję, że o korzyściach jakie za sobą niesie, przekona się niejeden przedsiębiorca – mówi Mariusz Szałagan, Prezes Zarządu firmy WeSub.
Firmowa karta debetowa Mastercard z Plusem wydawana jest do rachunków prowadzonych w walutach: PLN, EUR, USD, GBP. Dzięki usłudze tokenizacji umożliwia dokonywanie płatności bezgotówkowych przez Internet natychmiast po jej zamówieniu. Nie trzeba czekać na przesyłkę z kartą plastikową. Krajowe płatności bezgotówkowe realizowane są bezpłatnie. Przedsiębiorca nie ponosi też kosztów wypłaty gotówki z bankomatów w oddziałach Alior Banku.
Przedsiębiorcy, którzy zawnioskują w Alior Banku o firmową kartą debetową Mastercard z Plusem do 30.06.2022 r. zostaną również zwolnieni, do końca 2022 roku, z miesięcznych opłat za jej  korzystanie. Mogą też otrzymać 150 zł w formie multivoucherów do wymiany na karty podarunkowe (m.in. IKEA, Biedronka, RTV Euro AGD, Empik, Decathlon, W.Kruk, Zalando, Cinema City).
Szczegółowe informacje o firmowej karcie debetowej Mastercard z Plusem wraz z regulaminami promocji ,,Rabat w RentUp dla posiadaczy firmowej karty debetowej Mastercard z Plusem”, ,,Karta na Plusie dla posiadaczy rachunków dla firm w Alior Banku SA”, „Multivouchery dla Posiadaczy firmowej karty debetowej Mastercard z Plusem” są dostępne w oddziałach Alior Banku, Centrach Bankowości Korporacyjnej i na www.aliorbank.pl.
ŹRÓDŁOAlior Bank